Saadet Partisi’nin 24 Haziran’daki seçimlerde Gaziantep’ten milletvekili adayı olan, eski AKP Milletvekili Ahmet Faruk Ünsal, Anadolu Ajansı’nın “Liderlerin bayram programları belli oldu” başlıklı haberinde HDP’ye yer vermemesini eleştirdi.

Kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Ünsal, “Anadolu Ajansı’nın ‘Liderlerin Bayram Programı’ başlıklı haberin içeriği ve görseline bakınca 10 ilde 1. olmuş, 6 milyona yakın oy almış ve 67 vekil çıkarmış olan partinin liderlerini göremiyorsunuz! Görmezden gelerek, yok sayarak hangi sorunu çözebileceksiniz” dedi. Ünsal, şöyle devam etti:

“Siyasi partiler seçmenler ve kamuoyu tarafından özgürce eleştirilmelidir ancak medya ambargosu ile sadece partiyi değil seçmenlerini de cezalandırıyorsunuz! Sivil siyaseti güçlendireceğiniz yerde kör bir inatla daraltıyorsunuz! Türkiye’nin temel meseleleri bu anlayışla çözülemez!”






Ahmet Faruk Ünsal@afunsal02








Anadolu Ajansı’nın “Liderlerin Bayram Programı” başlıklı haberin içeriği ve görseline bakınca 10 ilde 1. olmuş,6 milyona yakın oy almış ve 67 vekil çıkarmış olan partinin liderlerini göremiyorsunuz! Görmezden gelerek,yok sayarak hangi sorunu çözebileceksiniz?


















Ünsal’ın, eleştirisine HDP’nin eski ve mevcut milletvekillerinden de destek geldi. 25. ve 26. dönem milletvekili Müslüm Doğan,“Devletin ajansı ülkenin üçüncü partisini görmüyor. Bu körlüğün kimseye faydası olmaz. Bu görmezliğin anlamı nedir? Ayrıştırarak ötekileştirerek toplumsal barış ve uzlaşma olmaz. Yol yakın iken bu siyasetten geri dönün” yorumunda bulunurken; HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da “Bu bölücülük değilse başka nedir ki” diye sordu.

AA’nın “Liderlerin bayram programı belli oldu” başlıklı haberinde Meclis’te temsiliyeti bulunmayan Vatan Partisi’ne ve temsiliyeti HDP’nin oldukça altında olan Saadet Partisi ile Demokrat Parti’ye yer verilmiş; ancak HDP yöneticileriyle ilgili bilgi okuyuculara servis edilmemişti.
Editör: Haber Merkezi