BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  Partilerine yönelik saldırılara tepki gösteren HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, “Eğer halka söyleyeceğiniz tek bir sözünüz varsa buyurun ama bu düşüşünüzün resmidir. Yenilgiye bütün Türkiye'ye şahitlik edecek" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman İl binası yapılan operasyon ile polis baskını gerçekleştirildi. Yaklaşık 2 saat süren baskın ardından bina içerisinde bulunan posterler ve dijital materyallere el konulurken, İl Eşbaşkanları Ömer Kulpu ve Fatma Ablay da gözaltına alındı.

Gözaltılar ardından polis il binasından ayrılırken, yaşananlara tepki gösteren partililer ve parti yöneticileri ile birlikte açıklama gerçekleştirildi. Açıklamaya HDP’li vekiller Mehmet Rüştü Tiryaki, Nejdet İpekyüz ve Ayşe Acar Başaran da katıldı.

https://twitter.com/i/status/1266620399955181569

Açıklamada konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, siyasi partilerin sadece Anayasa denetimde olduğunu ifade ederek, "Arama kararı çerçevesi belli olmasına rağmen parti binamızı talan edildi. Bilgisayar kasalarından kitaplara kadar her şeye el konuldu. İki eşbaşkanımız gözaltına alındı" dedi. Siyasi partilere girilmemesi gerektiğine vurgu yapan Başaran, "AKP partimizi kriminalize etmeye çalışmaktadır. AKP iktidarı uzun süredir. Kravatlı sivil görünümlü darbe rejimini uyguluyor. Batman'da yaşananlar bunun göstergesidir. Hukuk devletlerinde siyasi parti anayasasının denetimindedir. AKP siyaset yapılmasını istemiyor. Karşısında direnenleri polis ve zor gücü ile sindirmeye çalışıyor" diye belirtti.

‘YENİLGİYE TÜM TÜRKİYE ŞAHİTLİK EDECEK’

İktidara seslenen Başaran, "Siz gerçekten demokratik siyaset kulvarında mücadele etmek istiyorsanız biz varız. Ama üzerimize saldığınız polis güçlerini kenara çekin. Eğer gücünüz varsa, bu halka ifade edebilecek söyleyeceğiniz tek bir sözünüz varsa buyurun ama bu düşüşünüzün resmidir. Yenilgiye bütün Türkiye'ye şahitlik edecek" sözleriyle tepki gösterdi.

(MA)
Editör: Haber Merkezi