DİYARBAKIR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  Kayyımların ilk hedefinin kadın çalışmaları olduğunu söyleyen, yerine kayyım atanan Batman Belediyesi eşbaşkanı Songül Korkmaz, “Kadın kazanımlarımız kolay elde edilmedi. Bizlerde kolay kolay bırakmayacağız. Büyük bedellerle aldığımız kadın kurumlarına her koşulda sahip çıkacağız” dedi.


JINNEWS'ten Şehriban Aslan'ın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) bağlı 8 belediyeye 23 Mart’ta kayyım atandı. Batman Belediyesi’ne Batman Valisi Hulusi Şahin kayyım olarak atanırken ilk icraatı da diğer kayyımlar gibi kadın kazanımlarına saldırmak oldu. Yerine kayyım atanan Batman Belediye Eşbaşkanı Songül Korkmaz, çok sayıda kadın projesini hayata geçirmeye başladıklarını ve kayyım atanmasıyla çalışmaların yarıda kaldığına dikkat söyledi. Songül, kadın kazanımlarını büyük bedeller ödeyerek elde ettiklerini kaydederek, her koşulda kazanımlarına sahip çıkacaklarını ifade etti.


‘Kayyım rant ve menfaat demektir’


23 Mart’ta Batman Belediyesi ile birlikte 8 HDP’li belediyeye kayyım atandığını söyleyen Songül, dünyanın korona ile uğraştığını fakat AKP ve MHP’nin HDP ile uğraştığını kaydetti. Songül, 2016 yılında da kayyım sürecini yaşadıklarını belirterek, halkın kayyımların pratiğini yakından bildiğine dikkat çekti. Songül, “Kayyım rant, talan, çıkar ve menfaat demektir. Yandaşlarına peşkeş çekmek üzerine kurulan bir sistemdir. Bizlerde göreve geldiğimizden bu yana bu sistemi teşhir etmeye çalıştık” ifadelerine yer verdi.


‘Kayyımın hedef aldığı kadın alanlarını genişlettik’


Songül, 2016’da kayyımların atanırken ilk icraatlarının kadın kurumlarını kapatıp kadın çalışanları işten uzaklaştırmak olduğunu söyledi. Batman Belediyesi’nin bünyesinde 2010 yılında açılan SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi’nin kadınlara hizmet verdiğini ifade eden Songül, “Bunun yanı sıra kadın atölyemiz, kadın spor kompleksimiz vardı. Kayyımın gelir gelmez müdahale ettiği ilk alanlar kadın çalışmaları oldu. Kayyımlar, ‘biz diğer alanlarda olduğu gibi bu alanda da kadın sisteminin işlenmesine izin vermeyeceğiz’ mesajını vermek istedi. Çünkü kadın sisteminin olduğu bir kurum daha demokratik, daha şeffaf ve güvenilirdir. 2019 yılında kazandığımız belediyelerde yine kadın alanlarını genişletmeye başladık. Kadın politikalar müdürlüğümüzü oluşturduk ve tekrardan SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi'mizi açtık. Kaldığı yerden hatta daha güçlü bir şekilde çalışmalarımıza başladık” şeklinde konuştu.


'Yine kadınları hedef aldı’


“Sadece SELİS için değil kadın alanına dair projelerimiz de vardı” diyen Songül, “Başta kadın sığınma evi olmak üzere da çok sayıda projelerimiz vardı. Bunlardan biri kadın sanat merkezi. Batman’da bunun bir ihtiyaç olduğunu tespit ettik. Jiyan Park’ın içerisinde belediyeye ait bir binamız vardı ve bu bina daha önce kayyım tarafından Birlik Vakfı’na tahsis edilmişti. Bizler gelir gelmez anında hukuki süreci başlatıp geri aldıktan sonra kadın sanat merkezi çalışmalarımızı geliştirdik. Bununla beraber kadın ekoloji köyümüz vardı bunun da alt yapı hazırlıkları başlamıştı. Fakat kayyımın atanması ile önceki dönem olduğu gibi bu dönemde de kadın kurumları ve çalışmaları engellendi” dedi.


‘Kadın kurumlarına her koşulda sahip çıkacağız’


Songül ayrıca SELİS Kadın Danışmanlık Merkezi’nde çalışan kadınların, kayyım tarafından başka bölümlere görevlendirilmelerinin yapıldığına vurgu yaptı. Songül, “Kayyım 40’a yakın yeni görevlendirme yapmış ve bunlar içerisinde iki kadın arkadaşımız Park ve Bahçeler Müdürlüğü bölümüne gönderilmiş. Kayyım ilk geldiğinde yaptığı ilk iş kadın politikaları müdürlüğüne erkek müdür atamak oldu. Sadece atanmış bu kişi yaptığı herhangi bir çalışma da yok. Buda başlı başına bir fiyaskodur. Siz kadınları her ne kadar farklı alanlarda görevlendirseniz de biz asla mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.Verilen görevlendirme çok önemli değildir biz her alanda çalışıp halkımıza hizmet ederiz. Kadın kazanımlarımız kolay elde edilmedi bundan dolayı bizlerde kolay kolay bırakmayacağız. Büyük bedellerle aldığımız kadın kurumlarına her koşulda sahip çıkacağız” diyerek geri adım atmayacaklarının mesajını verdi.
Editör: Haber Merkezi