İZMİR-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: İzmir Yaşam Alanları, Çeşme ve Urla’yı kapsayan 511 parsel arazi için verilen "Acele kamulaştırılma" kararının rant alanı yaratma girişimi olduğunu belirterek, buna karşı mücadele edeceklerini duyurdu.
İzmir'in Çeşme ilçesinin Alaçatı Mahallesi'nde yer alan 178 parsel arazi ile Urla'nın Zeytineli Mahallesi'nde yer alan 333 parsel arazinin, toplamda 511 parsel arazi hakkında "acele kamulaştırma" kararı alındı. İzmir Yaşam Alanları da kararı protesto etmek amacıyla yazılı bir açıklama yayınladı.


Proje ile Yarımada üzerine birilerinin zenginleşmesinin sağlanacağını ancak yerel halkın büyük kayıplara uğrayacağının belirtildiği açıklamada, yaşam alanlarına saldırıların yoğunlaşarak devam ettiği belirtildi.


Bilim insanlarının İzmir’in yakın bir zamanda "su fakirine" dönüşeceği yönündeki uyarıları hatırlatılan açıklamada, “Sadece önümüzdeki 3-5 yıl içinde İzmir’in 'su fakiri'ne dönüşeceği bilim insanları tarafından aktarılırken, Yarımada’ya 20 golf sahasının bu planların içinde olması bile, iktidarın gözünün ne denli döndüğünü açıkça göstermektedir. Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi korunması, kollanması ve kamunun yararının gözetilmesi zorunluluğu olan 2'nci derece doğal sit alanında kurulacak. Vaat edilen Mutluluk, Refah, Huzur ve Modernleşmenin tersine doğal yaşam alanları daraltılmış, doğanın dengesi bozulmuş, nüfus yoğunlaşmış, kaynaklar heba edilmiş olacak. Bu anlamda bu karar ne ahlaki, ne vicdani, ne akli, nede hukukidir. Uygulamayı durdurmak için bu davalara katılacağız, müdahil olacağız. Ancak yalnızca hukuk mücadelesi olarak kaldığında sonuç alamayacağımızı da biliyoruz. Biz İzmir Yaşam Alanları olarak; Rant alanı açmaya yönelik bu projeyi Urla, Çeşme özelinde yerel bir sorun olarak değil; Yarımada, İzmir, Ege ve bütün bir ülkenin, yaşamdan yana olanların mücadelesi olduğu gerçeğinden hareket ediyoruz” denildi.


“Acele Kamulaştırma” kararının “Rant Alanı Yaratma” projesi olarak nitelendiren İzmir Yaşam Alanları, açıklamasında kamulaştırmaya karşı tüm hukuki girişimleri destekleyeceklerini duyurdu.

(MA)


 
Editör: Haber Merkezi