ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ; Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirilmesine tepki gösterdi. CHP lideri, ‘Sözleşmeyi iptal et, bir haftada 50 milyon doları bulamazsam siyaseti bırakacağım’ dedi.


Cumhuriyet'en Mahmut Lıcalı'nın haberine göre;CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, modernizasyonu yapılmadığı gerekçesiyle özelleştirilen Tank ve Palet Fabrikası için bir hafta içinde 50 milyon dolar bulacağını belirterek, “Sen Suriyeliler’e 35 milyar dolar buluyorsun. Fabrikaya gelince Katarlılar’a veriyorsun. Bunun adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanettir. Katar sözleşmesini iptal et, 50 milyon doları bir hafta içinde ben bulamazsam siyaseti bırakacağım” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçim çalışmaları kapsamında dün Ordu ve Giresun’da temaslarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu, ilk olarak sivil toplum örgütü temsilcilerinin katılımıyla muhtarlarla bir araya geldi. Emeklilikte yaşa takılanların da katıldığı muhtarlar buluşmasında Kılıçdaroğlu, özetle şunları dile getirdi:

- Toplum vatansever, terörist olarak ayrıldı: Belediye Başkanı herkesin oyuna talip olmak durumunda. Toplumu ötekileştirirseniz. Toplumun bir kesimini dost, bir kesimini düşman olarak görürseniz bu doğru olmaz. Bugün geldiğimiz nokta bu. Ülkenin yarısı terörist yarısı vatansever. Nasıl oluyorsa. Vatandaşı A partili, B partili, C partili diye ayırmak doğru değil. Hepimiz aynı belediye otobüsündeyiz.

- Fındık sorununu çözemediler: Bir siyasal parti tek başına 17 yıldır iktidarda. Özellikle geçmiş seçimlerde AK Parti’ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. 17 yılda fındık sorunu çözülmez mi? 6 ayda çözülecek olaydı. 17 yıldır niye çözülmüyor? Yakında fındık ithal ederlerse hiç şaşırmayın. Aklınıza gelir miydi bu memleket soğan, patates, nohut ithal edecek? Bademin yüzde 96’sı ithal ediliyor. Vatandaştan 2 trilyon doların üzerinde vergi aldılar. Hiçbir Cumhuriyet hükümeti vatandaştan bu kadar para toplamadı. 500 milyar dolar borç aldılar. Şimdi soğan kuyruğundayız hep beraber.

- Ülkücü ve milliyetçiler savunmayacak mı?: Silah fabrikalarını satmaya sıra geldi. Tank Palet Fabrikası fırtına obüslerinin yapıldığı fabrika. Bugünkü değeri 20 milyar dolar. O fabrikada imalatın nasıl yapıldığını kimse bilmez. Şimdi Katar ordusuna veriyorsun. Nasıl olur bu? AK Partili kardeşlerime sesleniyor. Bir ülkenin silah fabrikası haysiyeti ve onurudur. Bir ülkenin silah fabrikasını satıyorsan onurunu satıyorsun demektir. Bu fabrikada tank üretilecek. Benim fabrikamda tank yapacak bana satacak. Niye bunu verdin Katar ordusuna? Sayın Erdoğan cevap veriyor; kamu imkanlarıyla bu fabrikayı modernize etmek istediğimiz zaman 50 milyon dolar gerekiyor diyorlar. Devasa Türkiye Cumhuriyeti. Milli geliri 800 milyar dolar. İstanbul’da 50 tane villa sat. Sen Suriyeliler’e 35 milyar dolar buluyorsun. Fabrikaya gelince Katarlılar’a veriyorsun. Bunun adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne ihanettir. Söyledim. Kardeşim o sözleşmeyi iptal et. Vallahi de billahi de 50 milyon doları ben sana bulacağım. Katar sözleşmesini iptal et, 50 milyon doları bir hafta içinde bulamazsam ben siyaseti bırakacağım. Ben vatan sevgisi üzerine konuşuyorum. İstediği suçlamayı yapsın. Silah fabrikasını satan adama ben vatansever demem.
Editör: Haber Merkezi