ANKARA - İktidarın salgını yönetemediğini söyleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Salgında kaybettiklerimizin sorumlusu Erdoğan'dır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Koronavirüs vaka sayısındaki artışa dikkat çeken Öztrak, “Sadece hükümeti değil, algıyı yönetmeyi de ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Sarayın kibirli başı, milletimize aylarca ‘salgınla mücadelede en iyi ülkelerinden biriyiz’ masalları anlattı. Hatta Türkiye'yi 3 kıtanın salgın merkezi yapacaklarını söyledi. Ama mızrak çuvala sığmadı. Bir gecede acı gerçek ortaya çıktı” dedi.

VAKA SAYILARI 

Türkiye’nin vaka sayısında ABD’den sonra ikinci sırada olduğuna işaret eden Özkrak, Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilerin hala doğru olmadığını ve vaka sayısının 30 binlerin üzerinde olduğunu belirtti. Öztrak, “Açıklandığı kadarıyla bile Saray salgınla mücadelede dünyanın en başarısız hükümetlerinden biri. Sağlık Bakanı vaka sayılarını geriye doğru da açıklayacağını ifade etmişti. Ama bu geriye doğru gidenlerden hala bir ses yok. Kritik vaka eşikleri geçilirken ne yapıldı? Anlaşılan hesap sorulmasın diye bunların açıklanması Saray tarafından engellendi” şeklinde konuştu.

‘SORUMLU ERDOĞAN’DIR’

“Tüm bir yaz boyunca ikinci dalga için ne yaptılar?” diye soran Öztrak, devamla şunları söyledi:  “Yüzlerce masum vatandaş, Erdoğan rejiminin aymazlığı, iş bilmezliği yüzünden hayatını kaybetti. Önlemler zamanında alınmış olsaydı, hayatını kaybedenlerin bugün aramızda olabilecekti. Salgında kaybettiklerimizin sorumlusu Erdoğan'dır.”

ASGARİ ÜCRET 

Esnaf, çiftçi ve dar gelirlilere destek verilmediğini dile getiren Öztrak, “156 ülkenin ve 9 uluslararası kuruluşa destek vermekle övünüyorlar. Peki, bizim bütçemizde başka ülkelere destek verecek imkân vardı da, neden bu millete IBAN numarası gönderip, bağış topladınız? Neden 5 maskeyi bedava dağıtamadınız? Buradan açık çağrı yapıyoruz, tıpkı vaka sayılarında olduğu gibi enflasyon rakamları da geriye doğru güncellenmelidir. Makyajlı enflasyon rakamlarıyla daha fazla kul hakkına girmeyin. Vatandaşın asgari ücretini de dolar/euro karşılığı belirleyin. Asgari ücret en az 3 bin 100 liradan başlamalı” diye konuştu. (

MA)

Editör: Haber Merkezi