ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Başak Demirtaş yönelik Twitter'da paylaşılan cinsiyetçi paylaşımlara “Toplum önündeki kadınlara hakaret etme, cinsiyetçi, ayrımcı, nefret dilini kullanma cesaretini bu müptezeller kimlerden alıyor?” sözleriyle tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Öztrak, Başak Demirtaş’a sosyal medya üzerinden yapılan saldırıya ilişkin “Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Sayın Demirtaş’a yapılan bu pespaye, adi hakaretin, bu nefret dilinin sahibi en ağır şekilde cezalandırmalıdır” ifadelerini kullandı.

Öztrak, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na yönelik Büro Memur-Sen İstanbul Şube Başkan Yardımcısı tarafından yapılan saldırı için ise “İl Başkanımıza yönelik bu edep, ahlak dışı ifadeleri de şiddetle lanetliyoruz. Gerekli cezanın verilmesi için bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

‘CESARETİ SARAYDAN ALAN’

Öztrak konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: “Toplum önündeki kadınlara hakaret etme, cinsiyetçi, ayrımcı, nefret dilini kullanma cesaretini bu müptezeller kimlerden alıyor? Hesabına ‘yeşil benek’ koyan herkes istediğine istediği gibi hakaret etme cesaretini nereden buluyor? Saraydan aldıkları cesaretle zıvanadan çıkan bu mafyatik trol siyasetinin söylemleri bu toprakların insanlarının örfüne de adetine de yakışmıyor. Sonra da güzel ülkemizde kadın cinayetleri neden patlıyor diye soruyoruz.” (MA)
Editör: Haber Merkezi