DERSİM- HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Düzgün Baba Cemevi’ne son 3 yılda 60 bin lira para cezası kesilmesini Meclis gündemine taşıdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan’ın idari ve mali para cezaları ile Düzgün Baba Cemevi’ne son 3 yılda 60 bin lira para cezasının kesilmesini Meclis gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması amacıyla meclis başkanlığına sunulan soru önergesinde, Düzgün Baba Cemevi’nin ticarethane olarak algılanmasının  gözden geçirilmesi için ne tür uygulamaların yapıldığını sordu.

Bülbül, Soylu’nun yanıtlaması amacıyla şu soruları sordu:

“*Alevi inanç kurumlarından biri olan Düzgün Baba Cemevi’ne yönelik idari para cezalarından Bakanlığınız haberdar mıdır? Haberdar ise bu konu ile ilgili herhangi bir soruşturma yürütmekte midir?

*Bir inanç kurumu olan Düzgün Baba Cemevi’nin ticarethane gibi algılanmasına yönelik uygulamanın gözden geçirilmesi için Bakanlığınız ne tür bir telafi edici uygulama öngörmektedir?

*Nazımiye Kaymakamının yeni bir komisyon kurularak sorunun halledileceğine dair beyanına itimat ederek yasal itiraz süresinin aşılmasından kaynaklı olarak sorun yaşayan cemevi yönetiminin mağduriyetinin giderilmesi için Bakanlığınız ne tür bir girişimde bulunacaktır?”

Editör: Haber Merkezi