Vatan Millet Sakarya-spor

Van Büyükşehir Belediyespor’a gol atan Bergamalı futbolcu Gökhan, Bergama’da kahraman gibi karşılandı. Gökhan, basın açıklamasında ‘selamı Vanspor seyircisine değil, depremde ağır hasar aldığı için boş bırakılan tribünlere verdim’ deyince ceza almaktan kurtuldu.

Van AKP cenahı ise tüm bu saldırılardan HDP’yi sorumlu tuttu. Onlara göre işin sorumlusu “spora siyaset karıştıran” HDP’lilerdi.

“HDP her şeye siyaset karıştırıyor, sporda bile ideolojik davranıyor” diyerek Bergamalı Gökhan’ı değil, HDP’li Büyükşehir Belediyesini suçladılar.

“Ticarete, spora, sanata siyaset karıştıran” HDP’li Van Büyükşehir Belediyesine kayyım atanmasına ve Bekir Kaya’nın tutuklanmasına o kadar sevindiler ki 17 Kasım tarihini “Van’ın Kurtuluş Günü” ilan ettiler.

Alelacele Van Büyükşehir Belediyespor tesislerine koştular. Mevcut yönetime “ Artık size tek kuruş destek vermeyeceğiz. “Ya istifa edersiniz ya da kendi başınızın çaresine bakarsınız” diyerek Vanspor’u siyasi bir yaklaşımla ortada bıraktılar. “HDP spora siyaset karıştırıyor” diye eleştirenlerin ilk işi spora siyaset karıştırmak olmuştu.

Van Büyükşehir Belediyespor yönetimi kendilerine uygulanan mobingin ardından istifa etti. Derhal kongre yapıp Abdullah Çalım’ı başkan yaptılar. Dikiş tutmayınca “Eski MHP’li, yeni AKP’li, Hüseyin Çelik’in iş ortağı” Servet Yenitürk’ü kulübün başına getirdiler.

Kayyımlar Servet Yenitürk’e her türlü desteği verdiler.
Başkanı olduğu Van Büyükşehir Belediyespor’a hibe etmesi gereken Servet Yenitürk, kendi kulübünü önce borçlandırdı sonra da icraya verdi.

2019 yerel seçimlerini HDP’nin kazanacağını gören Yenitürk, 19 Ekim 2018 tarihinde Van Valiliğine, İçişleri Bakanlığına ve

AKP Van Milletvekillerine şu satırları yazdı :

“Van ilimizin yıllardır terörden dolayı sıkıntı yaşaması ve gençlerimizin kandırılarak terör örgütü militanı olarak dağa götürülmesinin sebebi belediye seçimlerini HDP’nin kazanmasıdır. HDP Belediyespor’u bunun için araç olarak kullanarak amacına ulaşmaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, doğuya sahip çıkması ve teröre finans sağlayan HDP’li belediyeleri kayyım atayarak ellerinden aldığı için teşekküre diyoruz. Önümüzde ki Mart seçimlerinde belediyeleri HDP’ye kaptırmamak için elimizden gelen katkıyı sunacağız.”

İlk bakıldığında aklınıza Emniyet Fezlekesi, Savcı İddianamesi, ‘İtirafçı’ ya da ‘Gizli Tanık’ ifadesini getiren bu yazı, Ekim 2018’de kulübe maddi destek isteyen Van Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’e aitti.
Yenitürk’ün korktuğu başına geldi ve 2019 seçimlerinde Büyükşehir Belediyesini bir kez daha HDP kazandı. Erdemli bir insan gibi istifa etmesi gereken Yenitürk, “ Ben Vanspor’u HDP’lilere bırakmam, önce bana olan borçlarını ödesinler” diyerek parasını kurtarmanın derdine düştü.

Daha sonra AKP cenahının desteği ile kongreye gitti. Kongrede Van Büyükşehir Belediyespor’un ismini Vanspor FK olarak değiştirirken, Büyükşehir Belediyespor’un logosunda yer alan topla oynayan kediyi garip bir hale sokarak yeni bir logo yaptı. Topa vuran Van Kedisi artık kulakları uzun bir tavşan olmuştu.

Böylelikle “Vanspor’u HDP’den kurtarmıştı” (!) Ama aslında parasını kurtarmıştı.

“Her şey HDP’nin yüzünden oluyordu çünkü HDP spora siyaset karıştırıyordu”

Devlet ve AKP içinde bu söylemle yürüyen Yenitürk ve ekibi aldıkları destekle Vanspor'u 2. Lige çıkardı.

İlk başlarda iyi gittiler, seri galibiyetler aldılar. Van Yerel Basını artık süper lig hayallerini kurarken birden bire her şey tepe taklak oldu ve Vanspor gerisin geriye aşağı inmeye başladı.
En son bu hafta Sakaryaspor deplasmanında ırkçı saldırıya maruz kaldılar. ‘Spora siyaset karıştırmayan’ Vanspor aleyhine ‘Kahrolsun PKK’, ‘Teröristler’ şeklinde topluca ırkçı tezahüratlarla ıslıklandı.

Vanspor Büyükşehir Belediyespor iken uğradığı ırkçı saldırılara sus-pus kalan ve ‘Suçlu spora siyaset karıştıran HDP’dir’ diyen Van yerel medyası 'Vatan Millet Sakarya" diyerek defa ayağa kalktı ve ırkçı saldırıya lanet yağdırdı.

Anladınız mı şimdi, HDP olsa da olmasa da bu çevrelerin Van’a Vanlıya bakış açısını.

Anladınız mı şimdi, spora kimin siyaset karıştırdığını?
‘Saldırıların sebebi HDP’lilerin spora siyaset karıştırması’ diyordunuz ya… Şimdi size Sakarya’da yapılan saldırıların sorumlusu kim?

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, Muhterem Vekil Osman Nuri Gülaçar, “ HDP’liler seçimi kazansa bacımızın başörtüsüne saldıracaklar” diyen AKP Boş İşler Komisyonu Sözcüsü Abdulahat Arvas… Bakalım Sakarya’da yaşanan bu ırkçı saldırıya ne kadar tepki gösterebilecek.

Irkçı saldırılar dünyanın neresinde kime yapılırsa yapılsın şiddetle kınıyorum ama soyadınızın YENİ-TÜRK olması bile sizi ırkçı saldırılardan kurtarmıyorsa oturup bir kez daha düşünün derim.
Editör: Haber Merkezi