DİYARBAKIR - HABER-SEN üyeleri, PTT'de muhalif olanların yerine hükümete yakınlığıyla bilinen kişilerin atandığını belirtti. 

Basın, Yayın, İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası (HABER-SEN), liyakatsiz atamaları protesto etmek için Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü binası önünde açıklama yaptı. Çok sayıda sendika yöneticisi ve üyesinin katıldığı açıklamada, sık sık “Zafer direnen emekçinin olacak”, “AKP’den hesabı emekçiler soracak” ve “Hak, hukuk, adalet direnerek gelecek” sloganları atıldı. Açıklamada ayrıca “Liyakatsiz atamaları tanımıyoruz” pankartı taşındı. 

HABER-SEN Genel Başkanı Mesut Balcan, PTT emekçilerinin 2013 yılında çıkarılan bir kanunla güvencesiz bir şekilde çalışmaya mahkum edildiğini ifade etti. PTT’nin şu an kötü yönetildiğini ifade eden Balcan, koronavirüs salgını sürecinde PTT emekçilerin iş yükünün daha da arttığını ve işlerin yürüyemez hale geldiğini ifade etti. Personel alım taleplerinin görmezden gelindiğini aktaran Balcan, hükümete yakınlığıyla bilinen Memur-Sen üyelerinin görevlerine bakılmaksızın atandıklarına dikkati çekti. 

'YANDAŞ ATAMA'

Balcan, "PTT İnsan Kaynakları Daire Başkanı Ali Yaz, göreve başladıktan sonra, yandaş sendika yöneticisi olan memurlar birçok ilde müdür, başmüdür yardımcısı ve başmüdür yapılmıştır. Ne yazık ki bu liyakatsiz atamalar ilimizde de gerçekleşmiştir. Diyarbakır PTT Başmüdürlüğü'nde geçtiğimiz ay Destek Hizmetleri Müdürlüğü vekâletine bakan üyemiz ve aynı zamanda şef olan Fadıl Bülbül görevden alınmış, yerine yandaş sendika üyesi teknik personel Ertan Yavuz getirilmiştir. Daha bu atamanın sıcaklığı dururken iktidar tetikçisi ve yandaş sendikanın yöneticisi olan memur Hatice Tarhan kurumdaki en hassas görevlerden biri olan İnsan Kaynaklarına müdür olarak atanmıştır. Yerine atandığı kişi ise şef ünvanlı Yaşar Şen’dir" bilgilerini paylaştı. 

Açıklama alkış ve sloganlarla son buldu. (MA)

Editör: Haber Merkezi