HABER MERKEZİ - HDP yürüyüşünün tartışıldığı "Türkiye'nin Nabzı" programında HDP'lilere TV'lerde yer verilmediğini söyleyen Salim Şen'e, sunucu Didem Arslan Yılmaz, "Burası bir kamu kuruluşu değil, bu bir tercihtir" şeklinde karşılık verdi.
  Habertürk TV'de yayınlanan "Türkiye'nin Nabzı" programında HDP'nin Hakkari ve Edirne'den dün Ankara'ya başlattığı "Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü" de tartışıldı. Konuklardan Salim Şen, tartışma sırasından yıllardır HDP'ye TV'lerde yer verilmediğini ve HDP'ye kendini ifade etme fırsatı verilmediğini söyledi. Bunun üzerine araya giren sunucu Didem Arslan Yılmaz, "Salim bey burası bir kamu kuruluşu değil" şeklinde karşılık verdi.


Yaptığı açıklamanın savunma değil durum tespiti olduğunu belirten Arslan, bu sorunun kendilerine de sık sık geldiğini belirterek, "Sonuçta biz kamu kuruluşu değiliz, özel bir sektörüz. Bu bir tercihtir. Bu tercihin nedenleri öyle veya böyle farklıdır. Ama zaman zaman bu ekranlarda da HDP'liler zamanında olmuştur" şeklinde konuştu.


PAYLAN VE SAKIK'TAN TEPKİ


Söz konusu durum tepkiyle karşılandı. HDP'nin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan,  sosyal medya hesabı üzerinden, "Şunu demek istiyor: HDP’lileri çıkarırsak; patron fırça yer, ihale alamaz, işleri bozulur, beni de kovarlar" paylaşımında bulundu. Paylan, "Gazetecilik tercih değil hakikat arayışıdır" dedi.


HDP'li Sırrı Sakık ise, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Didem Aslan Habertürk 'biz özel sektörüz o yüzden HDP yi programa almama tercihinde bulunuyoruz' diyor. Kürt düşmanıyız, iki yüzlüyüz,korkağız,milyonlarca insanın partisine gıyabında her iftirayı atarız diyemedikleri için bu ucuz bahaneyi sunuyorlar.sizin adınıza ben utanıyorum" ifadelerini kullandı.  (MA)

Editör: Haber Merkezi