DENİZLİ-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Kentte sürdürülen Kardeş Aile Kampanyası’nı anlatan HDP Denizli İl Eşbaşkanı Hande Özkan, bütün yurttaşları toplumsal dayanışmaya çağırdı.


MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Denizli İl Eşbaşkanı Hande Özkan, koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında partileri tarafından başlatılan Kardeş Aile Kampanyası çalışmalarını anlattı. Kentte yaklaşık 1 aydır yürütülen kampanya kapsamında 170 ihtiyaç sahibi aileye ulaştıklarını belirten Özkan, “Başta yoksulların ve bir bütün toplumun içinden geçmiş olduğu bu sancılı günlerde, partimizin üstlenmiş olduğu görev, toplumsal dayanışma ağlarını yaratmaktır. AKP, bu dönemde kendi iktidarını korumaktan başka bir şey yapmadı. Ekonomi paketinin açıklanmasının ardından tüm beklentilerinin bir kez daha tarumar olduğu, yoksul halk kitleleri için bu süreç daha da yakıcı geçiyor” diye belirtti.


DAHA FAZLA DESTEĞE İHTİYAÇ VAR


Özkan, koronavirüs salgınından kentte en çok Merkezefendi bölgesi, Pamukkale’nin Sevindik ile Karşıyaka bölgelerinin etkilendiğini söyledi. Özellikle yoksul kitlelerin yaşadığı bölgelerde salgının fazla olduğunu belirten Özkan, “Nedeni açık. Açlık ve salgın arasında gelip gidiyor insanların hayatları. Şuana kadar 350’ye yakın ihtiyaç sahibi aile tespit ettik ama destekçi olmak isteyen aile sayısı 70-80 civarında. Tabii ki yetersiz ve süreklilik olması arz ediyor. Pandemi süreci boyunca devam etmesini hedeflediğimiz kampanyamızın daha çok destekçiye ihtiyacı var. Biz de bu hedefle hareket ediyoruz” diye konuştu.


Kampanyanın Merkezefendi, Pamukkale, Sarayköy ve Honaz çevresinde aktif yürütüldüğünü aktaran Özkan, bu süreçte insanların erzak desteği dışında psikolojik desteğe de ihtiyacı olduğunu vurguladı. Salgın günlerinde yoksul halkın yalnızlaştırıldığına dikkat çeken Özkan, “Toplum kendi haline bırakılmış, insanlar yalnızlaştırılmış durumda. Mahallerde insanlar birbirlerine destek olmaya çalışırken, devletin İBAN’ı çokta geçerli olmuyor. Yaratmaya çalıştığımız en önemli hususta bu; yan yana durmak, dayanışmak” dedi.


AÇLIĞI KADINLAR ÜSTLENİYOR


Dayanışmaya en çok kadınların ihtiyacını olduğunun altını çizen Özkan, şunları söyledi: “Salgın günlerinde dayanışma kadınlar için önemli. Hali hazırda toplumun açlığını da daima üstlenen kadınlar. Ev içi görünmeyen emeğin, şiddetin her türlüsünün perçinlenerek arttığı şu günlerde, mahalle mahalle kadın meclisimiz öncülüğünde kadın dayanışma ağları yaratmaya çalışıyoruz. Kampanyanın en önemli toplumsal yanını, büyük oranda kadınlar üstleniyor. Dağılan psikolojik tahribatın yükünü birbirlerini saran kadınlar dağıtıyor.”


İŞÇİ ÖLÜMLERİ HABER OLMADI


Tekstil şehri olarak ele alınabilecek Denizli’de işsizlik ve güvencesiz çalışmanın yaygın olduğunu söyleyen Özkan, “Tekstiller, sanayi bölgesi çalışmaya, devam ediyor. Patronlar mesaileri uzatıyor ama salgını bahane ederek mesai ücretlerini ödemiyor. Yandaş basının düzenli olarak servis ettiği Denizli’de şu patron şu kadar destek verdi, şunları yaptı başlıkları, daimi olarak karşılaştığımız haberler. Bu patronlar sokağa çıkma yasağında özel izinler alıp üretime devam ediyorlar. Küçüker Tekstil sahibi virüsten yaşamını yitirdi, bu basına yansırken, işçi ölümleri haber olmadı. Ayrıca sanayide çocuk işçiler de salgında çalışmaya devam ediyor”  şeklinde aktardı.


Kardeş Aile Kampanyası için kamuoyuna seslenen Özkan, “Kapitalizm öldürür, dayanışma yaşatır” diyerek, kampanyayı sahiplenme, destek olma ve büyütmeye çağırısı yaptı.
Editör: Haber Merkezi