ŞIRNAK-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Beytüşşebap'taki halk buluşmasında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Türkiye’nin neresinde hangi ilçesinde giriş ve çıkışına barikat kuruluyor. Burası bunu hak etmiyor” dedi. Buldan, açlık grevlerine ilişkin de, “En kısa zamanda adım atılmazsa arkadaşlarımızdan olumsuz bir haber alabiliriz” dedi.


MA'nın haberine göre; Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Demokratik Toplum Kongresi  (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak ile Şırnak milletvekilleri Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz, Hasan Özgüneş'in de aralarında bulunduğu heyet, seçim çalışmasına Şırnak'ın Uludere ilçesinin ardından Beytüşşebap'ta devam etti.


YOĞUN KAR YAĞIŞINA ALDIRMADILAR


Yoğun kar yağışına aldırış etmeden, açılışı yapılacak olan büronun önünde toplanmaya başlayan gençler, bölgeye özgü halaylar çekti. Yoğun önlemlere rağmen büro önünde toplanan kitle HDP bayrakları taşıdı. Kadınlar yöresel kıyafetleriyle açılışın gerçekleştiği alanda yerini aldı.


İlçe girişinde konvoyun eşlik ettiği seçim otobüsü merkezi turlayarak halkı selamladı. Seçim otobüsünün girdiği alandaki halk HDP’yi coşkuyla karşıladı. Beytüşşebap Belediye Eşbaşkan adayları Sabiha Akdağ ve Cahit Özkan halkı selamladı. Aday Akdağ, “31 Mart bizim bayramımız olacak ve kayyumları göndereceğiz” dedi.


Konuşmaların ardından HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan söz aldı. Halkı selamlayan Buldan, “Ben bugün baba ocağına geldim. Sizin kızınızım sizin evladınızım, sizinle gurur duyuyorum” dedi.


Beytüşşebap için “Burası büyük acılar yaşayan Şırnak ilimizin ilçelerindendir” diyen Buldan, “Şırnak’ın bütün ilçeleri her zaman dik durmuş. Çok geriye gitmeden yaşanan çatışmalardan kaynaklı çocuklarımızın yaşamlarını yitirdiği bir sürece tanıklık ettik. Beytüşşebap’ın da oradan bir farkı yok. Dediler ki kar yağıyor, gitmeyin, hayır dedik kar da yağsa taş da yağsa gideceğiz. Buraya bu dönemde gelmek  bana nasip oldu. Bu anlamda şanslı hissediyorum. İşte yerel seçim döneminde buraya uğramak bizim için değerli ve kıymetlidir” dedi.


‘HALKIMIZ EVİNE EKMEK GÖTÜREMİYOR’


Buldan, Beytüşşebap yolunda kurulan polis noktalarına dikkat çekerek şöyle dedi: “Türkiye’nin neresinde hangi ilesinde giriş ve çıkışına barikat kuruluyor. Burası bunu hak etmiyor. İşçiyi, emekçiyi parasız bıraktılar. Bugün Beytüşşebap halkı hayvancılıkla uğraşmasına rağmen meralarını yasakladılar. Buradaki insanlarımız artık hayvancılıktan para  kazanamıyorlar. Çünkü arada büyük paralar dönüyor. O paraları kendi yandaşlarına veriyorlar. Buradaki halkımız evine ekmek götüremiyor. Biz bunu hak etmiyoruz.”


Buldan, kayyum atamalarına da tepki göstererek, “Bu kayyum sizin bütün değerlerinize hakaret etti. İşte bu belediyeler, 31 Mart tarihinde bir kez daha bizim olacak” dedi.


‘BİR YERE GİTMEYECEĞİZ’


“Evet bugün HDP’nin yürütmüş olduğu siyasetten korkuyorlar. 31 Mart’ta her yeri kaybedeceklerini biliyorlar” diyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “gidin” sözlerine yanıt veren Buldan, “Recep Bey, bir yere gitmeyeceğiz, bu yurt bizim. Sadece burası değil, bizim insanlarımız Mersin’de de, Adana’da yaşıyor” dedi.


‘İTTİFAKIMIZ SEÇİMLE SINIRLI  DEĞİL’


Yerel seçimlerde yaptıkları ittifaka da değinen Buldan, “Biz ne yaptık, güzel bir ittifak kurduk. Bu ittifak, sadece Diyarbakır’da değil, Hakkari’de, Şırnak’ta da Mardin’de de devam edecek. Bu ittifak sadece 31 Mart ile sınırlı kalmayacak. Sonra da geleceğimiz, çocuklarımız için devam edecek. Bizler bunu sağladık, siz devam ettireceksiniz” diye konuştu.


'BU ÜLKENİN BARIŞA İHTİYACI VAR' 


Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu ülkenin barışa ihtiyacı  var. Artık bu ülkede herkes özgürce ve kendi ilkeleriyle yaşamak istiyor. Bunun için Leyla  Güven arkadaşımız açlık grevi başlattı. Bu açlık grevini, Sayın  Öcalan’ın ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmesi için başlattı. Ancak AKP bu talebi görmezden geliyor. En kısa zamanda adım atılmazsa arkadaşlarımızdan olumsuz bir haber alabiliriz. Hiçbir arkadaşımızdan olumsuz haber almadan Sayın Öcalan ile görüşülmesini bir kez daha söylüyoruz. Arkadaşımız Dersim Dağ da açlık grevine girdi. Türkiye’nin Adalet Bakanlığı’nın yasalarını uygulaması lazım. Kendi yasalarını bile ayaklarının altına almışlar. Evet AKP’den kurtulmanın zamanı gelmiştir. Artık AKP’nin gidişini halaylarla kutlayacağız.” Buldan, son olarak “Beytüşşebap halkına güveniyorum. Sandığa giderken elini vicdanına koyacaktır” dedi.


Buldan, yarın Hakkari ve Yüksekova programlarıyla seçim turuna devam edecek.
Editör: Haber Merkezi