HDP, 11 Şubat tarihinde Ankara’da 3’üncü Olağanüstü Kongresi’ni gerçekleştirecek. Kitlesel şekilde gerçekleştirilmek istenen HDP kongresi için bu amaçla Demokrasi Meydanı’nın yakınındaki 25 bin kişilik Arena Spor Salonu tutuldu. Kongre hazırlıkları kapsamında oluşturulan Teknik Komisyon da çalışmalarını sürdürüyor. Şu sıra yapılan hazırlıkların her gün yerinden değerlendirildiği ve eksiklerin giderildiği toplantılara ev sahipliği yapan HDP Genel Merkezi’nde, bu hafta da hem Kadın Meclisi toplanacak hem de hafta sonu Parti Meclisi bir araya gelerek son gelişmeleri değerlendirecek.

Yeni yönetim parti bileşenlerince şekillenecek



Şimdiye kadar yapılan tüm toplantı ve görüşmelerde, Kongre’nin sadece HDP’nin önümüzdeki dönem yürütülecek siyaseti açısından değil, Türkiye’nin geleceği açısından önem taşıdığı ve buna uygun bir şekilde örgütlenme ihtiyacı gerekliliği üzerinde duruldu. Özellikle AKP’nin topluma dayattığı muhalefetsizliğe ve tekçiliğe karşı, çoğulculuğu temsil eden güçlü bir muhalefetin yaratılması zaruriyetinin, HDP fikriyatı ve projesinin de gereği olduğu konusunda uzlaşı sağlandı. Özellikle son dönemlerde parti içine yönelik operasyonların, gerçek anlamda ancak HDP fikri ve projesinin özüne sahip çıkmakla aşılacağına yönelik tespitlerle, yeni yönetim parti bileşenlerince şekillenecek. Kongrenin en önemli mesajı ise, kitlesel katılım üzerinden verilecek.

Kitlesel katılım olacak

Kongreye katılım yönünde illere belli kontenjanlar ayrıldı ve illerin bu katılımları sağlaması istendi. Buna göre en kitlesel katılımlar, Türkiye’nin batısında gerçekleşecek. Sadece Ankara ve İstanbul’dan kongreye 10 binin üzerinde bir katılım bekleniyor. Katılım amacıyla hemen hemen bütün illerden masrafları genel merkez tarafından karşılanacak araçlar kaldırılacak.

‘Kongremiz bir demokrasi şölenine dönüşecek’

Kongre hazırlıklarına ilişkin bilgi veren Hazırlık Komisyonu Başkanı MYK üyesi Ömer Önen, yapacakları 3’üncü Olağanüstü Kongreyi, dönemin ruhuna uygun ve gerçekleşen saldırılara cevap olacak şekilde çok ince bir şekilde tasarladıklarını belirtti. Bu amaçla yoğun bir çalışma yürütüldüğünü belirten Önen, “Kongremiz bir demokrasi şölenine dönüşecek. Bu kadar saldırı, tutuklama, kuşatmaya ve dışarıda halklara dayatılan savaşa cevap niteliği taşıyacak. Bu amaçla halkımızın bu kongremizi sahiplenmesi ve uygun bir tutum almasını bekliyoruz. Biz en zor zamanlarda halkımızın gidişata müdahale ettiğini, siyasete doğru açıdan rota kazandırdığını biliyoruz. Bunun deneyimleri fazlasıyla var. Halkımız ve siyasetimiz bugün de yaşananlara müdahale edecek, gidişatı tersine çevirecek güçtedir. Kongremiz de bunun ilan edildiği bir zemine dönüşecek” dedi. Ömer, kongreye en az 30 bin kişiyi bekleseler de kitlelerinin Ankara’da daha önce 100 binlerle kongre yapma alışkanlığına sahip olduğunu da ekledi.

(HABER MERKEZİ MA)

 
Editör: Haber Merkezi