İZMİR/HATAY - HDP ve HDK’ye dönük operasyonlara tepki gösteren İzmir HDP, HDK ve SYKP yöneticileri ile Hatay Emek ve Demokrasi Platformu, “Baskı ve gözaltılarla bizi yıldıramazlar” dedi.


Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 3. Olağan Kongresi’ne sayılı günler kala HDP ve HDK yönetici ve üyelerine dönük operasyonda aralarında HDK Eş Sözcüsü Onur Hamzaoğlu ve SYKP Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. SYKP, HDP, HDK’nin İzmir’deki yöneticileri operasyona tepki gösterdi.


‘SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONUDUR’


HDK üyesi Mehmet Bayraktar, OHAL yasasıyla birlikte KHK'ler ile yargının araçsallaştırıldığını söyledi. İktidarın Türkiye'nin Efrin'e saldırısıyla birlikte siyasi soykırım operasyonları başlattığını dile getiren Bayraktar, Kürtlerin hiç bir şekilde diz çökmediğini vurguladı. Şimdi ise yapılacak olan HDP Kongresinin sıklaşan gözaltı, tutuklamalar ile boşa çıkartılmaya çalışıldığını belirten Bayraktar, HDP’nin halklara umut olmasının engellenmek istendiğini ifade etti. Türkiye'nin demokrat kesimlerinin sindirilmek istendiğini ifade eden Bayraktar, iktidarın hiç bir netice alamayacağını ve operasyonların sonuçsuz kalacağını dile getirdi. AKP’nin İktidarını kurtarmak için saldırmak dışında bir seçeneğinin olmadığını ifade eden Bayraktar, tek çözümün demokratik uzlaşma ve müzakereler ile olacağını belirtti.


'KÜRDÜN KANIYLA ÜMMETİN LİDERİ OLUNMAZ'


PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmelerin yapılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, tutuklu bütün milletvekillerinin, belediye başkanlarının ve siyasi tutukluların da derhal serbest bırakılması gerektiğini ifade etti.


‘HALKIN MÜCADELESİ İLE BASKILAR SONA ERECEK’


Gözaltı ve tutuklamaların HDP'ye bir saldırı olarak değerlendiren İzmir SYKP İl Eşbaşkanı Levent Gedik de, HDP'nin Türkiye çapında muhalefetin sesi olduğunu söyledi. Gözaltılar ile HDP'nin yükselen mücadelesinin yıldırılmaya çalışıldığını dile getiren Gedik, yapılan operasyonlarla sinmeyeceklerinin, operasyonların mücadele ile sona ereceğinin altını çizdi. Yapılacak kongrenin her anlamda güçlü geçeceğini belirten Gedik, "Ancak halkın mücadelesi ve örgütlü gücü bu baskıları sona erdirecektir" cümlelerine yer verdi.


'OPERASYONLARLA BİZİ YILDIRAMAZLAR’


İzmir HDP Parti Meclisi üyesi Aydın Çetinkaya ise, Türkiye'deki gidişatın yanlış olduğunu, ekonomik ve siyasal açıdan dengesizliklerin yapıldığını belirtti. HDP'nin Kongresinin engellenmek istendiğini aktaran Çetinkaya, iktidarın anti demokratik uygulamalarla kendisine karşı muhalefeti etkisiz hale getirmek için operasyonların uygulandığını dile getirdi. Çetinkaya, yapılan bu adaletsizliğe karşı Türkiye kamuoyunun iktidarın yanlış gidişatına yönelik bir arada olması gerektiğini ifade etti.


Kongreye yönelik özellikle delegelere yönelik bir operasyon olduğunu da söyleyen Çetinkaya, İzmir'de 16 HDP kongre delegesinin gözaltında olduğunu belirtti. Bunun anlamının kongrenin güçlü geçeceğine işaret olduğunu vurgulayan Çetinkaya, "İktidar kendilerini biraz daha etkin kılabilmek için böyle bir operasyon yaptı. Kesinlikle sindirmeye yönelik bir operasyon olmasına rağmen hiç bir partilimizin, devrimci demokratik yapının sinmeyeceği nettir. Bu tip operasyonlarla kesinlikle bizi yıldıramazlar. Biz barışı dillendirmekten vazgeçmeyeceğiz.  Kongremizin sönük geçmesine engel olmayacaktır. Görkemli bir şekilde kongremizi gerçekleştireceğiz. Orada barışa vesile olması noktasındaki sesimizi tüm kamuoyuna tekrar duyuracağız" dedi.


‘AMAÇ GÖZDAĞI VERMEK’


Hatay Emek ve Demokrasi Platformu, HDP ve HDK üyelerine yönelik gözaltı operasyonuna tepki gösterdi. Sosyalist Yeniden Kurtuluş Partisi  (SYKP) İl Eşbaşkanı Hülya Kavuk, yapılan operasyonun hafta sonu yapılacak olan büyük kongreye gözdağı vermek olduğunu vurguladı. AKP'nin muhalif kesimlerini gözaltına alıp tutukladığını ifade eden Kavuk, AKP'nin 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ülkeyi açık bir cezaevine dönüştürdüğünü kaydetti.


Kavuk, bütün baskı ve tutuklamalara inat hafta sonu Ankara’da yapılacak büyük kongreyi hınca hınç doldurarak iktidar gereken cevabı vereceklerinin altını çizdi.

Kaynak: MA







 
Editör: Haber Merkezi