MARDİN-Ö-G; HDP Kadın Meclisi’nin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Kürtçe ve Türkçe hazırladığı “Erkek ve devlet şiddetine karşı isyandayız” başlıklı broşürler hakkında toplatma kararı alındı.


Van 1'inci Sulh Ceza Hakimliği, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla hazırladığı Kürtçe ve Türkçe “Erkek ve devlet şiddetine karşı isyandayız” başlıklı broşürler hakkında toplatma kararı aldı.


14 Kasım’da alınan kararda,  "5187 sayılı Basın Kanunu’nun 25/2-3 Maddesi ve 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu’nun 7/2-5 Maddesi gereğince ülke genelinde dağıtım ve satışının yasaklanması ile dağıtılmış nüshalara el konulmasına (toplatılmasına) karar verilmiştir" denildi.


Bu karar doğrultusunda Van’da 25 Kasım’da gerçekleştirilecek miting hazırlıkları kapsamında broşürler dağıtmak isteyen Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri polislerce engellenmişti.


Van 1'inci Sulh Ceza Hakimliği’nce verilen toplatma kararı üzerine Mardin İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube ekipleri bugün HDP İl Örgütü binasına giderek, buradaki broşürlere el koydu. (MA)

Editör: Haber Merkezi