BATMAN - Gercüş’te aralarında polis, uzman çavuş ve korucuların bulunduğu 27 kişinin bir çocuğa yönelik sistematik cinsel istismarın ortaya çıkmasının ardından kadınlar sosyal medyada eylem gerçekleştirdi.

MA'nın haberine göre; Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı bir köyde 15 yaşında bir çocuğun, karın ağrısı şikayeti ile gittiği hastanede gebe olduğu ve tecavüze uğradığı olaya ilişkin şikayet üzerine aynı köyden M.A. ve V.A. adlı iki erkek tutuklandı. Jinnews’in dün ortaya çıkardığı tecavüz olayına, aralarında polis, uzman çavuş ve korucuların da olduğu 27 kişinin karıştığı belirtildi. Jinnews’in haberi üzerine açılan soruşturma da genişletildi, fakat soruşturmaya sadece 11 erkek eklendi.

Haberde, ayrıca 15 yaşındaki çocuğun yanı sıra aynı köyden iki kadının da fuhuşa sürüklendiği ileri sürüldü.

KADINLAR EYLEMDE

Kadınlar ise sosyal medyada “#GercüşteNeOluyor?” hashtagıyla eylem gerçekleştirdi. Kadınlar ve çocuklara yönelik tecavüz olaylarına dikkat çekilen sosyal medya paylaşımlarında, İper Er’e tecavüz ederek ölüme sürükleyen uzman çavuş Musa Orhan hatırlatıldı.

Yapılan kimi paylaşımlar şöyle:

Hakların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi: Kolluk eliyle gerçekleşen tecavüzlerden biri bu kez Gercüş'te yaşandı. Bir çocuğun, aralarında uzman çavuş ve polislerin de olduğu kişiler tarafından tecavüze maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Ancak iktidarın yargısı yine failleri aklama çabasında! Soruyoruz? #GercüşteNeOluyor?

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran: Gercüş’te üniformalıların işlediği suçların örtbas edilmesine, cezasızlıkla sonuçlanmasına izin vermeyeceğiz! #GercüşteNeOluyor

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş: #GercüşteNeOluyor? Soruşturma ne zamandan bu yana devam ediyor?, Soruşturma’da neden gizlilik kararı var?, Kaç kişi tutuklu, tutuklular arasında ve şüpheliler arasında kaç kolluk görevlisi var.?, Derhal açıklama bekliyoruz.

HDP Urfa Milletvekili Ayşe Sürücü: Batman Gercüş’te uzman çavuş, polis ve korucularında aralarında olduğu 27 kişinin bir çocuğa tecavüz ettiği iddiaları üzerine soruşturma başlatılmış. Artık yaşamlarımızda ve coğrafyamızda Musa Orhan’ları istemiyoruz! Yetkilileri sorumluluğa çağırıyoruz. #GercüşteNeOluyor

Mardin Şahmaran Kadın Platformu: Gercüş'te aralarında uzman çavuş, polis ve korucuların da olduğu 27 erkeğin bir çocuğa cinsel istismara maruz bıraktığı, iki kadını da fuhuşa sürüklediği iddia edildi. Musa Orhan'a verilen cezasızlığın sonucudur bu yaşananlar. Susma!!!! #GercüşteNeOluyor

HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir: Kirli siyasetinizi ve ellerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin. #GercüşteNeOluyor?

HDP Van Milletvekili Muazzez Orhan :Yine çocuk, yine tecavüz, yine ünüformalılar.!!

Gercüş’te üniformalıların işlediği suçların örtbas edilmesine, cezasızlıkla sonuçlanmasına izin vermeyeceğiz!”

Editör: Haber Merkezi