Diyarbakır’da düzenlenen Bölge Konferansı’nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, toplumun tüm kesimlerini bezdirmiş, herkesin hayatını karartan bir iktidara karşı “Umut ellerimizde, mücadelemizi büyütüyoruz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 11 Şubat’ta gerçekleştirilecek 3’üncü Olağan Kongre öncesi başlatılan çalışmalar kapmasında Diyarbakır’da ‘Bölge Konferansı’ gerçekleştirdi.

HDP İl Örgütü binası Vedat Aydın Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa, HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, partili milletvekilleri, MYK ve PM üyelerinin yanı sıra Barış Anneleri Meclisi ve kimi sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Konferansın gerçekleştirildiği salona, “Dünden yarına aynı kararlılıkla geçmişten geleceğe aynı cesaretle” yazılı bir pankart asıldı.

Demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan konferansın açılış konuşmasını HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay yaptı.

Kazanımlarının ağır bedeller verilerek elde edildiği üzerinde durup, Silopi ve Paris’te katledilen Kürt kadın siyasetçileri anan Kemalbay, kendilerine bırakılan mücadele mirasını bir sonraki kuşağa devredeceklerinin sözünü verdi.

Sözlerinin devamında Türkiye halklarının 7 Haziran’dan sonra değişim ve dönüşüm talebi olduğuna dikkat çeken Kemalbay, değişimin ise ancak HDP ile sağlanabileceğini vurguladı.

Kemalbay, şunları söyledi:

Devlet bunu gördüğü için HDP’yi yok etmeye çalıştı. İşte bugüne kadar süren baskı ve şiddet politikaları devreye girdi. Savaş başlattılar, katliam yaptılar, fakat direndik bunun öncülüğünü yapıp, mücadeleyle ayakta kaldık. Yaşadığımız kriz sadece Türkiye’ye has bir kriz değil. Halklar diktatörlere karşı ayakta. Rojava bize önemli bir yol çiziyor. Yine bugünlerde İran halkının despotik yönetimine ayaklandığını görüyoruz. Bu mücadelelerin hepsini HDP olarak benimsiyoruz. Halkların mücadelesinin ve özgürlük talebinin yanında olacağız.

“Baluken, halkların sesi olduğu için ceza aldı”
2018’e girerken AKP’nin saldırılarını daha da artırdığını dile getiren Kemalbay, partili milletvekilleri İdris Baluken’e verilen cezaya baktıklarında bunu görmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Kemalbay, bu konuda şunları söyledi:

Bu cezanın neden verildiğini sorarsak, Baluken halkların sesi soluğu oldu, kadınların, doğanın ve toplumun tüm çelişkilerini dile getirdiği için ceza aldı. Sebahat Tuncel’e, Leyla Birlik’e ve diğer birçok arkadaşımıza ceza verildi. Bununla bize mesaj vermek istiyorlar ve siyasetten tasfiye etmek istiyorlar. Bizde diyoruz ki elinizden ne geliyorsa yapın.



“Artık yaşamını yitirenlere bile saygı kalmadı”
Kemalbay, konuşmasında son dönemde mezarlıklara yönelik gelişen saldırılar üzerinde de durdu.

Yaşamını yitirenlere dahi artık saygının kalmadığını belirten Kemalbay, devala şunları aktardı:

Bu mücadelede yaşamını yitirenleri mezarlardan çıkartıp götürdüler. Gözlerini öyle büyük bir iktidar hırsı bürümüş ki her yere saldırıyorlar. Ardından tek tip kıyafet gündeme geldi. Giydiremeyeceklerini bildikleri halde gündeme getirdiler. Amaç; sürekli bir şey çıkarıp bizi bunlarla uğraştırıp kendileri iyi soygunluk yapsın. Ama yok öyle yağma. Asla ve asla bizi kendi sorunlarınızla uğraşan parti yapamayacaksınız. Cumhuriyeti demokratikleştirmek isteyenlerle beraber 2018’i daha iyi karşılayacağız. Büyük bir moralle ve bilinçle kongremize gideceğiz.

“Herkesin hayatını karartan bir iktidar ile karşı karşıyayız”

AKP’nin artık özgüvenli mücadele etme durumunun kalmadığını da ifade eden Kemalbay, şunları kaydetti:

Biliyoruz ki AKP-Erdoğan rejiminin özgüvenli mücadele ile bir günlük bile mücadele etme durumu kalmamıştır. Dünyada dostu kalmamış zavallı bir iktidar ile karşı karşıyayız. Toplumun tüm kesimlerini bezdirmiş, herkesin hayatını karartan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bize düşen el ele, omuz omuza verip mücadele etmek. Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiç birimiz. Beş yıl önce çıkarken onları meydanlardan sokaklardan çıkardık. Şimdi umut ellerimizde diyoruz ve mücadelemizi büyütüyoruz.

Kaynak: MA
Editör: Haber Merkezi