İZMİR – KHK ile görevinden alınanların işlerine geri dönmesi için başlatılan eylemin 153'üncü haftasında konuşan Eğitim Sen 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Hasan Göçer, emekçilerin derhal görevlerine iade edilmesini istedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu’nun Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden alınanların işlerine geri dönmesi için başlattığı eylemler, 153’üncü haftasını geride bıraktı. Bugün 153’üncüsü Karşıyaka İskelesi karşısında yapılan eyleme, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, HDP İzmir İl ve İlçe yöneticileri ve çok sayıda kişi destek verdi. "2016’da hukuk yok sayıldı, 2017’de işimiz gasp edildi, 2018-2019-2020’de oyalama sürdü, 2021’de adalet sürdü” pankartı açıldığı açıklamanın basın metnini Eğitim Sen 2 No’lu Şube Mali Sekreteri Hasan Göçer okudu.

‘DİRENİŞ DEVAM EDECEK’

153 haftadır yaz kış demeden vicdanlara seslendiklerini aktaran Göçer, açlık, sefalet ve sosyal ölüme mahkum edilen arkadaşlarının bir an önce işlerine dönmesini talep etti. Hükümet ve işverenin beraber oturup asgari ücreti 2 bin 825 90 kuruş olarak belirlediğini hatırlatan Göçer, şöyle konuştu:“10 milyona yakın çalışan yoksulluk sınırı olan 8.436 liranın yaklaşık 1/3 i olan bu ücrete mahkum edildi. Asgari ücretin bir insanın sağlıklı beslenme ve barınma gibi en temel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde düzeltilmesini talep ediyoruz.  15 Temmuz sonrasında idarenin keyfi kararları ile herkesin ismini bir kararnameye yazarak, bir torbaya attılar ve bir gece yarısı insanları aşından işinden ettiler. Yani hukuku katlettiler. Temel sendikal hak ve özgürlüklerin kullanılmasının suç kapsamına alınarak doğrudan cezalandırmayı seçtiler. Bunun en somut örneği ise OHAL Komisyonudur. Bu komisyon asgari ilkelerden olan, kişilerden savunma alınmadan direk dosya üzerinden karar vermektedir. Özellikle KESK li ihraçların dosyasını kategorik olarak bekletildiği görülmektedir. OHAL komisyonunun aldığı bütün kararlar iptal ve kendisi lağvedilene kadar, bu onurlu direnişimiz devam edecektir.  Uyarıyoruz zaman kaybetmeden ihraç arkadaşlarımız derhal görevlerine iade edilmeli. Ve diyoruz ki KESK li ihraçlar onurumuzdur. KESK'li ihraçlar yalnız değildir. KHK’ler gidecek biz geleceğiz.”

Eylem atılan sloganlarla son buldu. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi