DİYARBAKIR/MERSİN - KESK üyeleri, kamuda ihraçların önünü açan OHAL Komisyonu'nun lağvedilmesini ve 35'inci Madde'nin ise kaldırılmasını istedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, kamuda yapılan ihraçlara gerekçe yapılan 375 sayılı KHK'ye eklenen geçici 35'inci Madde’nin kaldırılmasına dönük eylemlerini sürdürdü. Bir kez daha Ofis semtindeki Hazal Park’ta toplandı. "KHK’ler gidecek, biz kalacağız" pankartı taşıyan platform bileşenleri adına Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Şube Sekreteri Serdar Keskin konuştu.

SENDİKAL HAKLARI KULLANMAK SUÇ DEĞİL'

Siyasal iktidarın 2016 Temmuz darbe girişiminden sonra emekçiler, sendikalar, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri üzerindeki baskılarını arttırdığını söyleyen Keskin, 

o tarihte ilan OHAL ile birlikte on binlerce kamu emekçisinin KHK'lerle kamudaki görevlerinden ihraç edilip adeta açlığa ve ölüme terk edildiğini belirtti. Sendikal hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının suç olmadığını vurgulayan Keskin, "Konfederasyonumuzun siyasi ve ekonomik krize karşı mücadele programlarını hayata geçirdiği ve üye artışlarının yoğun olduğu dönemlerde bizlere yönelik gözaltı, tutuklama, ihraç ve mobbing gibi baskı yöntemlerinde artışın yaşanması tesadüf değildir. Ağırlıklı olarak geçmişteki yâda şu anki şube yöneticilerinin, aktivistlerin seçilip cezalandırılması, OHAL oyalama komisyonu tarafından hukuka ve anayasaya aykırı bir şekilde ret kararlarının verilmesi KESK'e yönelik baskıların, sindirmenin planlı bir şekilde yürütüldüğünü açıkça göstermektedir" dedi.

KOMİSYON LAĞVEDİLSİN

Hukuka ve uluslararası sözleşmelere aykırı, kendisini anayasa ve yasalar üstü gören, hükümetin bir organı gibi çalışan ve idari bir mekanizma olan OHAL Komisyonu ve 35/ g Maddesi kapsamında yürütülen komisyonun derhal lağvedilmesi gerektiğini söyleyen Keskin, yine haklarında memuriyeti engelleyen herhangi bir kesinleşmiş yargı kararı bulunmayan, hukuken suç olmayan gerekçelerle ihraçları istenen tüm arkadaşlarının dosyalarının herhangi bir ceza verilmeden sonuçlandırılmasını ve ihraç edilen tüm arkadaşlarının bütün haklarıyla birlikte görevlerine iade edilmesini istedi. Açıklama, atılan sloganlarla sona erdi.

MERSİN

KESK Mersin Şubeler Platformu, ihraçlarla ilgili Özgür Çocuk Parkı’nda açıklama yaptı. “Haksız ve hukuksuz işten atılan KESK üyeleri işlerine iade edilsin” ve "Reddinizi reddediyoruz! KHK'lar gidecek biz kalacağız" pankartının açıldığı açıklamaya, Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ve TİP katıldı. “KHK’ler gidecek biz kazanacağız” ve "İşimize geri döneceğiz" sloganlarının atıldığı açıklamada konuşan KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Büro Emekçileri Sendikası (BES) Şube Başkanı Murat Doğan, KHK ile yaşanan hukuksuzluğa dikkat çekerek, OHAL Komisyonu lağvedilmesini istedi.

( Kaynak:MA )

Editör: Haber Merkezi