ANKARA – HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 21 Şubat Dünya Anadil Günü’ne dair mesaj paylaşarak, “Dilleri öldürmeyin, asimilasyon politikalarından vazgeçin. Anadilde eğitimi biran önce kabul edin” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, 21 Şubat Dünya Anadil Günü’nde Kürtçe mesaj paylaştı.

‘ANADİLDE EĞİTİMİ BİRAN ÖNCE KABUL EDİN’

Anadil gününü kutlayan Sancar, “Bugün diller için sembolik bir gündür ancak dil ne bir gün her gün yaşamımızın içerisindedir. O yüzden diyoruz ki; dilimiz varlığımızdır. 21 Şubat Dünya Anadil Günü, baskı altında olan dillerin mücadelesinin hikayesidir. Mücadelemiz dillerin özgürlüğü içindir. Bugün vesilesiyle bir kez daha çağrı yapıyorum; Dilleri öldürmeyin, asimilasyon politikalarından vazgeçin. Anadilde eğitimi biran önce kabul edin. Halkımıza da çağrı yapıyorum; Gelin anadil mücadelesini birlikte güçlendirelim. Yaşasın dillerin direnişi, biz dilimizi ve geleceğimizi kuralım. Baskı altında olan tüm dillerin 21 Şubat Dünya Anadil Günü kutlu olsun” mesajı verdi.

Sancar’ın Kürtçe mesajı şöyle: “Îro 21’ê Sibatê Roja Zimanê Dayikê ya Cîhanê ye. Îro rojeke sembolîk e ji bo zimanan, lê ziman tenê ne rojekê, her roj jiyana me de ye. Loma em dibêjin zimanê me hebûna me ye. 21’ê Sibatê Roja Zimanê Dayikê, çîroka têkoşîna zimanên bindest e. Çîrok û dîroka têkoşîna ji bo azadiya zimanan e. Bi munasebeta vê rojê ez careke din bang dikim: Zimanan nekujin, polîtîkayên asîmîlasyonê biterikînin. Rojek berî rojekê, mafê perwerdehiya zimanê dayikê qebûl bikin. Û ez bangî gelê me jî dikim: Werin em bi hev re têkoşîna ji bo zimanê dayikê xurt bikin. Em dibêjin ‘berxwedan ziman e’ û em bi zimanê xwe pêşeroja xwe ava bikin. 21’ê Sibatê, Roja Zimanê Dayikê ya Cîhanê li hemû zimanên bindest pîroz be.”

(MA )

Editör: Haber Merkezi