ANTEP - KHK ile ihraç edilen öğretmen Suzan Uzpak'ın işe iade talebini reddeden OHAL İnceleme Komisyonu, karara gerekçe olarak "kurum kanaati" ile ihraçtan 5 yıl sonra açılan ve takipsizlikle sonuçlanan soruşturma gösterildi.

Olağanüstü Hal'in (OHAL) ardından 29 Ekim 2016 tarihinde çıkarılan 675 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen Antep Şahinbey Ortaokulu'nda görevli öğretmen olan Suzan Uzpak, kararın geri alınması için OHAL İnceleme Komisyonu'na başvurdu.

Uzpak'ın başvurusu, her yıl görev süresi uzatılan OHAL İnceleme Komisyonu tarafından Aralık 2021’de ilginç bir gerekçe ile reddedildi. Başvurunun reddedilmesine gerekçe olarak da "Örgütle iltisaklı” olduğuna dair “kurum kanaati” ile 2021 yılında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından isimsiz bir ihbar sonucu bir fotoğrafa dayanılarak yürütülen ve “takipsizlik kararı” verilen bir soruşturmayı gösterdi. 

MECLİS’TE TEPKİ GÖSTERDİ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep Milletvekili Mahmut Toğrul'da mevcut durumu mecliste gündeme getirdi. AKP hükümetinin KHK’lilere zulmünün devam ettiğini belirten Toğrul, ihraç edilen Suzan Uzpak’ın komisyon başvurusunda 6 yıl sonra karar verdiğini söyledi. Toğrul, 2021’de takipsizlikle sonuçlanan bir soruşturmanın ihraca gerekçe yapılmasına tepki gösterdi. 

Editör: Haber Merkezi