AKSARAY-Ö-G; Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda velilerin, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıflarının kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhaladı. Türkiye Otizm Meclisi konuya ilişkin açıklamasında eğitim hakkının anayasanın güvencesi altında bulunduğuna dikkat çekti. Türkiye Otizm Meclisi önlem alınması için gerekli girişimlerin de başlatılacağını duyurdu. İstanbul Otizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Sedef Erken de yaşananlara "Keşke biraz insan olabilseniz ve bu birlik halinizi, gücünüzü faydalı işlerde kullansanız" ifadeleriyle eleştirdi. Yetkililerin önem almadığının altını çizen Erken velilere de "Umarım çocuklarınızda karşınıza çıkmayan otizm ve benzeri nörolojik farklılıklar torunlarınızda karşınıza çıkınca derneklerimize gelir destek isterseniz. Bugünkü bütün kötülüğünüze rağmen o gün yine biz elinizden tutacağız. Çünkü size benzemiyoruz ve hiçbir zaman benzemeyeceğiz" sözleriyle tepki gösterdi.

TIKLAYIN - Aksaray Valiliği'nden 'otizmli çocukların yuhalandığı' iddiaları hakkında açıklama

Sedef Erken'in Twitter'dan paylaştığı mesajlar şöyle:


Türkiye Otizm Meclisi: Eğitim hakkının engellenmesi keyfi kararlara bağlı değildir


Türkiye Otizm Meclisi'nden Aksaray'da yaşananlara ilişkin yapılan ve Twitter hesaplarından paylaşılan açıklama şu şekilde:










T24'ün otizm dosyası:


TIKLAYIN - Eylül: "Öyle çocukları okula almıyoruz" ayı


TIKLAYIN - Annesi ne yaparsa yapsın, 'deve tabanı' olması beklenen çocuk, Nâzım: Uyum sağladım, başa çıktım; iyileşmedim, çünkü otizm hastalık değil!


TIKLAYIN - "Oğlum salonun ortasında oturdu, elinde bir çay kaşığı, 4 saat çevirdi, ben de izledim; o çeviriyor, ben ağlıyorum"


TIKLAYIN - “Herkesin beni sevmesine gerek yok; bir tane arkadaşım olsun yeter, yalnız kalmayayım”



Editör: Haber Merkezi