HABER MERKEZİ- Emek Partisi (EMEP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Halkevleri, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP); bir ortak açıklama yayımlayarak son dönemdeki baskıcı ve hukuksuz uygulamaları hatırlattı; "Bu baskıcı ve hukuksuz uygulamaları asla kabul etmiyoruz. Ülkemize yaraşır bir demokrasiyi inşa etmek için mücadele edeceğiz" dedi.

Ortak açıklamada, kapatma davası dahil HDP'ye yönelik baskılar, sol-sosyalist parti ve kurumlara yönelik gözaltı operasyonları, sendikalaşan, mücadele eden işçilere yönelik baskılar, grev yasakları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneğinin kapatılmak istenmesi, Gezi davasındaki hukuksuz kararlar hatırladıldı.

"CANAN KAFTANCIOĞLU'NUN YANINDAYIZ"

7 siyasi parti ve örgütün açıklamasında bu baskı ve hukuksuzluklara son bir örnek olarak Yargıtayın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen cezaları onaması hatırlatıldı ve Kaftancıoğlu'na destek mesajı verildi.

"ÜLKEMİZE YARAŞIR BİR DEMOKRASİYİ İNŞA ETMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ"

7 siyasi parti ve örgütün "Baskıcı ve hukuksuz uygulamaları asla kabul etmiyoruz" başlığı ile yayımladığı açıklamanın tamamı şöyle:

"AKP-MHP iktidarı kendi bekası için demokratik hak ve özgürlükleri kullanılamaz hale getiriyor, zorbalığa, hukuksuzluğa dayalı bir baskı rejimi yaratıyor. Baskıcı hamleler sistematik bir biçimde hayata geçiriliyor. Her gün bunun bir başka örneğiyle karşı karşıya kalıyoruz.

Editör: Haber Merkezi