ADANA - Adana'da aralarında HDP Adana İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış'ın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

JINNEWS'in haberine göre; Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Binevş Kültür Merkezi ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 38 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Karar doğrultusunda polis Adana ve Diyarbakır'da bazı adresler ile Binevş Kültür Merkezi'ne eş zamanlı baskın düzenledi. Baskın esnasında bazı evlerin kapılarını koçbaşı ile kıran polisin, içeridekileri de darp ettiği öğrenildi. 

Baskınlar esnasında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana İl Eşbaşkanı Helin Kaya ve Mehmet Karakış’ın da aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan Mehmet Sait Dikmen'in evine yapılan baskında, babası Emin Dikmen, kapılarının koçbaşı ile kırıldığını, camların yüzlerine isabet ettiğini söyledi. Emin Dikmen, ayrıca polislerin, çocukların yanında kendilerine silah doğrultulduğunu ekledi. 

Binevş Kültür Merkezi'ndeki aramalar ise devam ediyor.

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilenler şunlar: HDP Adana İl Eşbaşkanları Helin Kaya ve Mehmet Karakış ile DBP Çukurova Bölge Eşsözcüleri Şilan Turğa ve Enver Güler ile Seyhan Belediye Başkan Yardımcısı Funda Buyruk, Mehmet Sait Dikmen, Abdurrahman Oral, Hayrettin Öz, Sever Uzun, Mehmet Saruhan ve Mahsun Uzun.

Editör: Haber Merkezi