DİYARBAKIR- Bismil'de Öncel ve Kortak ailelerinin barıştırma törenine katılan DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Kürt birliğinin önemine vurgu yaparak, “Kürtler kendi içlerinde birlik olurlarsa, savaşı isteyenleri durduracaktır” dedi. 

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde aralarında husumet olan Öncel ve Kortak aileleri, düzenlenen etkinlikle barıştırıldı. Etkinliğe, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk'ün da katıldı. İlçedeki bir düğün salonunda gerçekleşen barış yemeğine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sözcüsü Ebru Günay, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, milletvekili İmam Taşçıer ve Musa Farisioğulları ile parti yöneticileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. 

Mevlut okunmasıyla başlayan yemekte, aileler barıştırıldı. Etkinlikte konuşan HDP Bismil İlçe Eşbaşkanı Mehmet Şakir Demir, "Umarız bir daha buralarda ölüm olmaz. İlk günden beri bu barışa vesile olan herkese teşekkür ederiz" dedi. Bismil Belediye Eşbaşkanı Orhan Ayaz da, "Bugün çok önemli bir şey için bir araya geldik, barış için buradayız. Bu barış umarız ki toplumdaki bütün barışa vesile olur. Bu barış kardeşlik barışı olsun" ifadelerini kullandı.

AYDENİZ: BİRLİK SAVAŞI DURDURACAK

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, "Bugün iki aile de barış ve ittifak için bir araya gelmiş, bu Kürt halkı için çok önemli bir durum. Halkımız her alanda çok büyük bedeller verdi. Bu da onlardan biri, ama bizim ailelerimiz birliği yakaladı. Bugün Kürdistan da zulüm politikaları yürütülüyor. Ailelerimizin bu barışı bizim açımızdan çok önemli. Bu çok önemli bir duruş. Birlik isteyenlerin duruşu. Bugün Kürtler kendi içlerinde birlik olurlarsa, savaşı isteyenleri durduracaktır. Aileler arasındaki barış Kürt halkının birliği oluyor. Her zaman Kürt halkı bu anlayışla birliği oluşturacak ve büyütecek. Birlik ne kadar büyük olursa o kadar önümüz açılacak" diye konuştu.

TÜRK: BARIŞ GELENE DEK MÜCADELEYE DEVAM

Görevden alınan Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk, "Bugün barış günü" diyerek sözlerine başladı. Yüz yıllardır bölgede bu tür husumetlerin yaşandığını belirten Türk, "Yüz yıllardır memleketimizde zorluklar çıkarıldı. Ama en önemlisi barıştır. Bu barış için çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Bizim içimizde barış olunca mutlu oluyoruz. Yüz yıllardır Kürt halkı bu konulardan dolayı düşmanlık yaşıyor. Ve bu yüzden haklarını arayamıyordu. Önümüz için de iyi bir çalışma yürütemiyorduk. Şimdi bakıyoruz Kürtler iyi çalışmalar yürütüyor ve görüyoruz birliğimiz öne çıkacak.  Bizler Kürdistan'ın özgürlüğü ve barışı için daha çok çalışmalıyız. Bende bugün siyasi konuları konuşmak isterdim ama bugün her taraftan Kürt halkını yok etmek istiyorlar ama bizim önümüz açık. Umarız bu ailelerin barışı daimi barışa vesile olur" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından birlikte fotoğraf çekilmesiyle etkinlik sona erdirildi.

( Yazılı Haber MA )

Editör: Haber Merkezi