HABERİN MERKEZİ- AKP ve MHP’nin sosyal medyaya yönelik “Dezenformasyonla Mücadele Kanunu” olarak tanımladığı teklif Meclis’te görüşülmeye başladı. AKP ve MHP’den teklife dair değişiklik sinyali geldi.

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre,  teklifin sahibi isimler arasında yer alan AKP Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, yasa teklifinde değişiklik yapılabileceğinin sinyalini verdi.

Özdemir, “Burada, internet haber sitesi sahibi arkadaşlarımız da bu sürenin çok uzun olduğunu, internetin, bu sistemin çok hızlı işleyen bir sistem olduğunu söylediler. Bu doğrultuda, bunu şöyle düzeltmeyi düşünüyoruz: İlgili yayının yapıldığı internet haber sitesinin haberin yayınlandığı yerde yirmi dört saati ana sayfada olmak üzere bir hafta yani yirmi dört saatten sonra arka sayfalara gidebilir şeklinde” dedi.

Komisyon görüşmelerinin sonuna doğru yeniden konuşan AÖzdemir, çok önemli alanlarda çok ciddi notlar aldıklarını ifade ederek, “Bazı konularda zaten bizim de fikrimiz değişiklik, tadilat yapmakla ilgiliydi ama burada, yeni elde ettiğimiz bilgiler de var; arkadaşlarımızla bunlara yeniden çalışıyoruz” dedi ve teklifte bazı maddelerin düzenlenebileceğinin sinyalini verdi.

Teklifi hazırlayan isimler arasında yer alan MHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Feti Yıldız, komisyon görüşmelerinden faydalanacaklarını ve değerlendireceklerini belirterek, “Komisyonda değerlendireceğimiz bazı hususlar var, bazıları için söz de verdik. İnşallah, milletimize, ülkemize hayırlı bir yasa olur. Bizim maksadımız öyle sansür falan değildir” ifadesini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi