ANKARA - İktidarın Meclis’e sunduğu “sanal medya yasası” üzerinden AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklenen İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu kanunu, geriye doğru işletsen, senin müebbet alman gerekiyor” dedi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu. AKP-MHP’nin Meclis’e sunduğu “sanal medya düzenlemesine” dair konuşan Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Akşener, “Meclis’imize getirdiği bu teklife göre; endişe, korku veya panik yaratacak haber yapanlar, 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Memlekette, endişeyi, korkuyu ve paniği, sizce en çok kim tetikliyor?” diye sorarak, “Mesela, ‘Camide içki içtiler’ diye yalan söyleyip, milleti kışkırtan kimdi Sayın Erdoğan. O zaman bu yasaya göre, önce kendisinin tutuklaması lazım” diye belirtti.

‘MÜEBBET ALMAN LAZIM’

Erdoğan’a “Eğer yalan haber yasaksa, önce sabahtan akşama iftira atan, yalan söyleyen, yandaş kanallarını kapatacaksın. Bakıp, beslediğin trol çiftliklerini dağıtacaksın” diyen Akşener, “Bu aziz millet, senin demokrasiye ayar verme sevdandan da özgürlükleri her fırsatta çiğnemenden de bıktı, usandı. Sen önce, kendi diline hakim ol. Sen önce, kendi nefretini, kendi öfkeni dizginle. Sen önce, kendi kapının önünü temizle. Yıllardır milletimizi birbirine düşürerek, ‘Sen o’cusun, sen bu’cusun’ diyerek kutuplaşmadan beslenen sen değil misin? Bu kanunu, geriye doğru işletsen, senin müebbet alman gerekiyor. Çünkü bu ülkede vatandaşı birbirine düşürme konusunda hiç kimse senin eline su dökemez Sayın Erdoğan. Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.

‘MİLLETİN HALİNDEN ANLAMIYOR’

Erdoğan’ın “Birileri aç kaldık diyor ya vicdansızlık yapma ne aç kalması aç kalan falan yok” sözlerine ilişkin de Akşener, “Bu sözler, bu ülkenin cumhurbaşkanına ait. En son geçinemeyen insanlarımıza şükürsüz demişti. Gerçekten ibretlik. Kimsesizlerin kimi olmak için gel 10 maaşlı danışmanlarla bir hayat sürdür gerçekten ibretlik. Biz başka bir ülkede mi yaşıyoruz? Semt pazarlarında ucuza  sebze alabilmek için akşamı bekleyen, halk ekmek kuyruklarına giren insanlarımız başka bir ülkede mi yaşıyor? Sarayda oturan milletin halinden anlamıyor. Milletiyle bağını tamamen kopartmış bu arkadaşımız, artık ülkesinde yaşananları bile bilmiyor. Sayın Erdoğan ayıptır günahtır. Böyle bir kibir olabilir mi? Hiç mi utanmıyorsun, hiç mi vicdanın sızlamıyor. Bu neyin öfkesi, neyin hırsı, neyin inadı. Yazıklar olsun” dedi.

ARTAN ZAMLAR

Artan zamlara da değinen Akşener, “Geçen sene Nisan ayında, bin liraya aldığımız gıda ürünlerini bu yıl nisan ayında alabilmemiz için,  bin 890 lira gerekiyor. TÜRK-İŞ’e göre, 4 kişilik bir hanenin sağlıklı beslenmesi için yapması gereken gıda harcaması, geçen seneye göre yüzde 108 artmış. Yani geçen sene, 2 bin 897 lira olan açlık sınırı, bu sene 6 bin 18 lira olmuş. Yani açlık sınırı toplamda 3 bin 121 lira yükselmiş. Peki övünmeye doyamadığın, asgari ücret artışı ne kadar?  Bin 427 lira… Yani açlık sınırındaki artışın, yarısı bile değil” diye belirtti.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi