AMED- Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik hava saldırılarına ilişkin basın açıklaması yapmak isterken gözaltına alınan 31 kişi serbest bırakıldı.

MA'nın haberine göre; Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik hava saldırılarına ilişkin basın açıklaması yapmak isteyenlerden aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin bulunduğu 47 kişi gözaltına alınmıştı. Dün 9, bugün ise İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan'ın da bulunduğu 31 kişinin serbest bırakıldı. 7 kişinin ise gözaltı süresi devam ediyor.  

 GÖZALTILAR MECLİSE TAŞINDI

Öte yandan HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, kentteki gözaltıları Meclise taşıyarak şöyle konuştu: “Gözaltı süreleri 48 saat uzatıldı. Toplantı ve gösteri hakkı kullandırılmayan basın açıklaması yaptırılmayan hiçbir suçun işlenmediği tam tersine haklarının gasp edildiği bir ortamda gözaltı süresinin uzatılması kesinlikle kabul edilebilir değildir. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Tek gerekçede telefonlarını inceleyeceğiz, herkesin telefonunu inceleme gibi kolluğun ve savcılığın yetkisi yoktur olamaz.”

Editör: Haber Merkezi