ANTEP - Antep-Nizip otoyolunda meydana gelen trafik kazasında, 16 kişi yaşamını yitirdi.

Antep-Nizip otoyolunda bir otobüsün itfaiye, ambulans ve bir canlı yayın aracına çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında, ilk belirlemelere göre 16 kişi yaşamını yitirdi. Kazada, 3 itfaiye personeli, 2 sağlık personeli ve 2 gazeteci ile 9 kişi yaşamını yitirdi.

Yaşamını yitirenler arasında İhlas Haber Ajansı (İHA) çalışanları Muhammed Abdulkadir Esen ile Umut Yakup Tanrıöver’in olduğu öğrenildi. Kazada ayrıca 22 kişi yaralandı. Yaralılar kentteki hastanelere kaldırıldı. 

MARDİN - Derik ilçesinde freni patlayan kamyon kalabalığın arasına daldı. Yaşanan kazada en az 16 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Mardin’in Derik ilçesi girişinde aksam saatlerinde iki otomobilin karıştığı kaza meydana geldi. Yurttaşlar, kazada yaralananlara yardıma koşarken, bu sırada Cengiz Holding’e ait Eti Bakır Fabrikası’ndan gübre taşıdığı öğrenilen kamyonun freni patladı. Kamyonun hakimiyetini kaybeden şoför yurttaşların arasına daldı. Meydana gelen kazada en az 13 kişinin yaşamını yitirdiği çok sayıda kişinin de yaralandığı belirtildi. 

Ölüler ve yaralılar olay yerine sevk edilen ambulanslarla Derik, Kızıltepe ve Mardin Devlet Hastanesi ile özel hastanelere kaldırıldı. Yaralılar tedavi altına alınırken yaşamını yitirenlerin cenazeleri de morglara kaldırıldı. 

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi