BARTIN- Bartın'ın Amasra ilçesinde maden ocağında patlama meydana geldi. Yer altında 90'a yakın işçinin olduğu belirtildi.

MA'nın haberine göre; Bartın’ın Amasra ilçesinde Türkiye Taşkömürü Kurumu Amasra Müessese Müdürlüğü’nde saat 18.45 sıralarında yeraltında patlama meydana geldi. Patlama ardından olay yerine AFAD, itfaiye ve çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Bartın Valisi Nurtaç Arslan bir patlama olduğunu, patlamanın neden kaynaklı olduğunun henüz net olmadığını açıkladı.

Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır ise "Grizu patlaması şüphesi var. İçeride 87 arkadaşımız vardı. 6 tanesi hareketsiz görünüyor. Tahliye ekiplerinin olaya müdahalesi sürüyor" dedi. 

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun patlamanın medyana geldiği bölgeye gittiği belirtildi.    

VALİ ARSLAN, OCAKTAN ÇIKAN İŞÇİYLE GÖRÜŞTÜ

Bu arada Bartın Valisi Arslan, patlamanın meydana geldiği TTK Amasra Müessese Müdürlüğü’ne geldi. Vali Arslan, maden ocağından çıkan bir işçi ile konuştu. Maden ocağından çıkan işçi, "Hiçbir şey bilmiyoruz. Toz duman oldu, ne olduğunu bilmiyoruz, gözükmedi. Kendi imkanlarımla çıktım. Patlama büyük ihtimalle de tam olarak, yani biz biraz geride olduğumuzdan dolayı sadece basınç oldu. Basınçtan dolayı toz kütlesi oldu, göz gözü görmedi" dedi.

VALİ: EKSİ 300 KOTTA 44, EKSİ 350 KOTTA 5 KİŞİ VAR

Bartın Valisi Arslan, patlamayla ilgili "Patlamanın nedeniyle ilgili henüz net bir bilgi yok. Saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotta bir patlama olduğu bilgisi bizlere ulaştı. Eksi 250 kotta 74 tane arama- kurtarma ekibimiz çalışmalarına devam ediyor. Şu anda eksi 300 kotta 44 kişi, eksi 350 kotta da 5 kişi var. Bu işçileri kurtarma çalışmalarımız da devam ediyor. 8 kişi kendi imkanlarıyla kurtarıldı. Şu ana kadar 6 yaralımız çıkarıldı. Onlar da ambulanslarla hastanelere sevk edildi" açıklamasında bulundu.

BAĞIMSIZ MADEN İŞ: 90'A YAKIN İŞÇİ BİLGİSİ VAR 

Bağımsız Maden İş, sanal medya hesabından patlamaya ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Bartın'da Türkiye Taş Kömürü Kurumu'nda 300 metre kotta patlama meydana geldi. Vardiyada 90'a yakın işçinin olduğu bilgisi geldi. Genel merkezimiz olarak yola çıkıp bölgeye gidiyoruz. Her hangi bir can kaybı olmadan atlatılmasını diliyoruz." Bağımsız Maden İş yöneticilerinin de Amasra’ya doğru hareket ettiği öğrenildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI, 3 SAVCI GÖREVDE

Bartın Amasra'daki maden kazası ile ilgili Bartın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı duyuruldu. Açıklamada, olayla ilgili 3 savcının görevlendirildiği kaydedildi. 

CHP HEYETİ DE AMASRA'YA GİDİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında, Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı,, Zonguldak Milletvekilleri Deniz Yavuzyılmaz ve Ünal Demirtaş'tan oluşan CHP Heyeti, maden ocağında patlamanın yaşandığı Amasra'ya gitmek üzere yola çıktı.

Editör: Haber Merkezi