HABER MERKEZİ- Gezi Parkı direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle 16 Haziran 2013’te vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Berkin Elvan, vurulduğu sokakta anıldı.

MA'nın haberine göre; Gezi Parkı direnişi sırasında polisin attığı gaz fişeğiyle 16 Haziran 2013’te vurulup 269 gün komada kaldıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan, Okmeydanı’nda vurulduğu sokakta anıldı. Elvan, vuruluşunun 9. yıl dönümünde İstanbul Okmeydanı’nda yere düştüğü sokak olan Gaziler Sokağı’nda anıldı. Anmaya Berkin Elvan’ın ailesi ile Elvan’ın arkadaşları ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da katıldı. “Berkin Elvan ölümsüzdür” ve “Berkin Elvan, 15’inde bir fidan” sloganları atılan anmada, Gezi Parkı davasında tutuklananların resimlerinin bulunduğu dövizler taşındı. Anne Gülsüm Elvan ve baba Sami Elvan, sokağın başına karanfiller bıraktı.

Anmada konuşan avukat Çiğdem Akbulut, 9 yıldır adalet aramaya devam ettiklerini söyledi. Elvan’ı vuran polis Fatih Dalgalı’nın hapisle cezalandırıldığını anımsatan Akbulut, “Bizim adalet arzumuz sona ermedi çünkü Berkin’imizi bizden alan katil, 16 yıl 8 ay gibi hapis cezası almasına rağmen bugün hâlâ sokakta gezerken biz Berkin’imizin avukatlarını kaybettik sırayla. Berkin’in katili serbestken, elinde silahla görev başında. Berkin’in katili yargılansın diye uğraşan avukat arkadaşlarımız tutsak, hapisteler” dedi.

Elvan ailesi adına hazırlanan açıklamayı da Elvan’ın kardeşi Özge Elvan okudu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

'KATLEDİLEN TÜM ÇOCUKLAR İÇİN MÜCADELE BAŞLATTIK’

“Tam 9 yıl oldu. Oğlumuz Berkin Elvan, Gezi Parkı eylemleri sırasında polisin hedef göstererek sıktığı gaz kapsülüyle 16 Haziran 2013’te başından vuruldu. 269 gün komada kaldı, daha fazla dayanamadı ve 11 Mart 2014’te yanımızdan ayrıldı. Berkin’imizi kaybettikten sonra Berkin’imiz nezdinde katledilen bütün çocuklar için adalet mücadelesi yürütmeye başladık. Davamız, oğlumuz vurulduktan dört yıl sonra görülmeye başladı. Dava sonucu katil Fatih Dalgalı 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Fakat tek bir gün bile hapiste yatmadı, üstelik hâlâ görevi başında.

Biz katillere verilen cezaların uygulanmasını beklerken avukatlarımız Oya Aslan ve Selçuk Kozağaçlı hapis cezasıyla cezalandırıldı. Avukatımız Ebru Timtik adalet ararken hayatını kaybetti. Son olarak yoldaşımız, arkadaşımız, dostumuz, kardeşimiz, avukatımız Can Atalay, haksız ve hukuksuz şekilde hapis cezası ile cezalandırıldı. Her an yanımızda olan, yürüttüğümüz adalet mücadelesinde destekçimiz olan Mücella Yapıcı, haksız ve hukuksuz şekilde hapis cezası ile cezalandırıldı. Bedenimizle, ruhumuzla hapislerde bıraktıklarımız, kaybettiklerimiz ve sonsuza kadar yaşatacaklarımızla Ali İsmail ile, Abdocan ile, Mehmet ile, Hasan Ferit ile, Medeni ile, Ahmet ile, Ethem ile ve Berkin’imizle bu yalancı düzene karşı bir kez daha Gezi Parkı’nın sahiciliğine sarılıyoruz.

Berkin’imizin davasında Fatih Dalgalı’nın cezalandırılması için bizimle birlikte mücadele eden avukatımız Can Atalay, Mücella Yapıcı ve Tayfun Kahraman başta olmak üzere Gezi Parkı davasında tutuklanan arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılmasını, bu hukuksuzluğun derhal sonlanmasını istiyoruz. Arkadaşlarımızı değil, çocuklarımızı katleden katilleri cezalandırın. Yargı makamına sesleniyoruz. Sadece Fatih Dalgalı değil, ‘Emri ben verdim’ diyen dönemin Başbakan’ı, şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı yargılayın. Başka Berkinler olmasın, çocuklar öldürülmesin diye adalet aramaktan vazgeçmiyoruz. Berkin’imiz, oğlumuz, yavrumuz, daima bizimlesin, daima seninleyiz. Senin için adalet istemekten asla vazgeçmeyeceğiz.”

Editör: Haber Merkezi