RIHA - Şenyaşar ailesini ziyaret eden BES Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu, "Hiçbir zaman bugünlerdeki kadar yargıya ve adalete olan inanç zayıflamamıştı" dedi.

Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti, 618’inci gününde sürüyor. Emine Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar'ı, Büro Emekçileri Sendikaları (BES) Genel Başkanı Bahadır Berdicioğlu ve sendikanın yöneticileri ziyaret etti. Ziyarette BES'lilere Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Riha Şubeler Platformu yöneticileri de destek verdi.  

'ADALET TECELLİ ETSİN'

Ziyarette konuşan Berdicioğlu, televizyonlarda, açık oturumlarda yaşanan hukuksuzluğu, adaletsizliği bütün toplumun dinlediğini ve herkesin hayretler içinde olduğunu söyledi. Berdicioğlu, "Hiçbir zaman bugünlerdeki kadar yargıya ve  adalete olan inanç zayıflamamıştı. Tutunacak hiçbir dalı kalmayan, artık kaybedecek hiçbir şeyinin olmadığını düşünen Emine annemiz 618 gündür hukukun, adaletin tecelli etmesi için burada nöbet tutuyor. Burada kendisiyle dayanışma duygumuzu ve duygudaşlığımızı paylaşmak adına yanında bulunuyoruz" dedi. 

'EMİNE ANNENİN YANINDAYIZ'

Berdicioğlu, son olarak şunları söyledi: "İstiyoruz ki adalet tecelli etsin, çocukları ve eşi katledilen Emine Annenin de adalete, yargıya olan inancı, güveni tekrar gelsin. Suçlular hak ettikleri cezaya çarptırılsın. Kendisinin yanında olduğumuzu buradan bir kez daha bildiriyoruz" dedi. 

Heyet aile ile bir süre nöbet tuttu.

(MA)

Editör: Haber Merkezi