Türkiye'de kutuplaşan siyasetin olağan görüntüleri arasına giren iktidar temsilcilerinin muhalefet liderleriyle tokalaşmama rutini, Türk Demokrasi Vakfı buluşmasında bozuldu.

T24'in özel haberine göre; Recep Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül ile birlikte AKP'yi kuran çekirdek ekipteki üç isimden biri olan eski TBMM Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, merkez sağ siyasetin sivil toplum örgütlenmelerinden olan ve 1987 yılında Turgut Özal'ın fikri önderliğinde kurulan Türk Demokrasi Vakfı'nın toplantısına katılarak konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutlayarak tokalaştı.

Kılıçdaroğlu, vakıftaki konuşmasında "Bu ülkede yaşayan herkesi ben dost olarak kabul ediyorum. Beraberiz, birlikteyiz. Türk Demokrasi  Vakfı yeniden ayağa kalktı. Bu tür vakıflara siyaset kurumunun, akademinin, medyanın ihtiyacı var. Biz siyasetçiler bir konu üstesinde istesek de derinleşemeyiz" mesajını verdi. Arınç da, özetle toplantıya katılmayan gazeteciler üzerinden yaptığı eleştirilerde "Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir." görüşünü dile getirdi.

Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ABB Başkanı Mansur Yavaş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Bülent Arınç ve Ertuğrul Günay gibi isimler katılmıştı. 

Kılıçdaroğlu'ndan yanıt: Sayın Arınç ile tokalaştık

T24'ün 'Bir Türkiye haberi: AKP'li Arınç, CHP lideri Kılıçdaroğlu ile tokalaştı!' başlığıyla yayımladığı Kılıçdaroğlu ve Arınç'ın tokalaşma görüntülerine, CHP liderinden yanıt geldi. Sosyal medya hesabından T24'ün haberini alıntılayan Kılıçdaroğlu şöyle yazdı:

"Hayata bakışımda el sıkışmamak yoktur. Bu tarz nezaketsizlikleri siyasi rakiplerimizde bolca görebilirsiniz ama lütfen, kimse bu tarz hamleleri benden beklemesin. Sayın Arınç ile tokalaştık."

Arınç toplantıda şöyle konuşmuştu: 

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın Türk Demokrasi Vakfı'nın düzenlediği toplantıya, AKP'li yetkililerin ve hükümete yakın gazetecilerin katılmamasına "Majestelerinin gazetecileri var. Havanın suyun berraklığından bahsederler. Öksürmenin, bağırmanın zamanıdır. Kral çıplak demenin vaktidir. Allah cesur olana izzet verir." sözleriyle tepki göstermiş, bu sözler iktidara yakın isimler tarafından tepkiyle karşılanmıştı. 

Konuşmasının devamında da şu eleştirilerini dile getirmişti: 

"AK Partililer bu tür toplantılara mutlaka katılmak zorundalar. Katılmazlarsa eksik kalırlar. Bu toplantıya AK Partili sıfatıyla gelmedim. Meclis Başkanı sıfatıyla davet edildim. Bu toplantıda keşke AK Partililer de olsaydı. Devir çok değişti. Şimdi oraya gidersek bir tarafta Kılıçdaroğlu olacak, bir tarafta diğerleri... "Ben böyle bir fotoğrafı nasıl izah ederim" diyorlar. Korkuyorlar... Fikirlerine güvenen insanlar hiçbir şeyden korkmaz."

Editör: Haber Merkezi