ANKARA - Şenyaşar Ailesi’nin adalet talebine dikkati çeken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Haksızlığa karşı susmayacaksınız. Şenyaşar ailesi, Şanlıurfa’da. Eşi, çocukları öldürüldü. Bu kadın sadece adalet istiyor. Bildiği tek Türkçe kelime adalet” dedi.

MA'nın haberine göre; CHP üye katılım toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, "Suriyelileri kendi memleketlerine göndereceğiz. Yönetimle görüşeceğiz. Defalarca söyledim. Onlar da görüşecekler. İnşallah başarılı olurlar" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin üye katılım toplantısında konuştu. Konuşmasının genelinde adalet taleplerinden söz eden Kılıçdaroğlu, “Adaletten sapmayacaksınız. Hiç kimsenin inancını siyasete malzeme etmeyeceksiniz. Hiç kimsenin inancını siyasete malzeme etmeyeceksiniz. Birisi kalkıp inanç üzerinden siyaset yapıyorsa, bizim inancımıza en büyük haksızlığı o yapıyor demektir. Peygambere verilmeyen bir yetkiyi kalkar birileri sen inançlısın, sen değilsin der. Allah’la kul arasına kimsenin girmesinin hakkı yok. Biz CHP olarak  belediyelere insanlara nerede ibadet yapmak istiyorsa tertemiz olacak. Herkesin kimliğine saygı duyacaksınız. Herkesin yaşam tarzına saygı duyacaksınız. Burada bizim kalbimizin kırık olduğunu söyleyelim. Biz bir dönem başörtüsünü Türkiye’nin bir numaralı sorunu haline getirdik. Sanane kardeşim başörtüsünden…” ifadelerini kullandı.

‘MÜLTECİLERİ GÖNDERECEĞİZ’

Kılıçdaroğlu, mültecilerin tekrardan ülkelerine gönderileceği yönündeki açıklamalarını tekrarlandı. Sınırlarda insan kaçakçılığı olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “81 ilde Suriyeli kardeşlerimiz var, hatta bazı mahallerde daha fazlalar. Kilis gibi bazı illerde Suriyeli nüfusu Türk nüfusundan daha fazla. Ne yapacağız? Suriyeli kardeşlerimizi 2 yıl içinde kendi memleketlerine göndereceğiz. Akılla, mantıkla göndereceğiz. Önce yönetimle görüşeceğiz. Ben bunu defalarca söyledim, neyse adım attılar, onlar da şimdi görüşecekler. İnşallah başarılı olurlar. Önemli olan Türkiye. Bu insanların can ve mal güvenliği kendi ülkelerinde sağlamak lazım. Esad’la yapılacak anlaşmalardan birisi de bu olmak zorundadır.  O bölgede Gaziantepli iş adamlarının çok sayıda fabrikaları vardı. Boş duruyorlar şu anda. Suriyeliler orada çalışacak, istiyorlarsa turist olarak gelsinler. Türkiye’nin şanlı şöhretine uygun bir şey yapıyoruz. Bu coğrafyada kavga etmeden huzur ve barış iklimini egemen kılmalıyız. Bunu söyledikten sonra Suriye’den kaçıp gelen bazı siyasi partilerin genel başkanları, STK’lar beni davet etti, nasıl göndereceksiniz diye, anlattım, siz bunları yapın biz gideriz dediler. Afganlar sığınmacı değil onlar kaçak. Onları uluslararası hukuka göre alıp İran’a vereceğiz. Hangi sınırdan gelmişlerse o sınıra iade edeceğiz.”

‘BİLDİĞİ TEK TÜRKÇE KELİME, ADALET’

Kılıçdaroğlu, Urfa Adliyesi önünde adalet talep eden Şenyaşar Ailesi’ne dair de konuştu.  Adalet duygusunun hem güçlendirmek hem de büyütmek zorunda olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, “ “Adalet derken, düne kadar kızdığınız insanlar için de adalet istemeyi unutmayın. Adalet sadece sevdikleriniz için değil. Haksızlığa karşı susmayacaksınız. Şenyaşar ailesi, Şanlıurfa’da. Eşi, çocukları öldürüldü. Üstelik hastanede kafasına tüp vurularak öldürüldü. Bir evladı var hapiste. Bu kadın sadece adalet istiyor. Türkçe bilmiyor. Bildiği tek Türkçe kelime adalet. Katilleri bari yakalayın. Bu kadının adalet beklentisine cevap vermezsek bizim insanlığımız nerede kalır” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi