VAN - Van’da esnaf ziyareti yapan CHP’li belediye başkanlarına bir yurttaş, “Sizler belediye başkanısınız, geziyorsunuz. Peki, bizim belediye başkanlarımız nerede?” diye sordu. 

Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönetimindeki (CHP) büyükşehir, il ve ilçe belediye başkanlarının bulunduğu heyet, Van’da esnafı ziyaret etti. Aralarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da bulunduğu heyet Cumhuriyet ve Maraş caddelerinde esnafları ziyaret etti. 

KAYYIMLAR SORULDU

Gittiği her ziyarette kayyım ve Kürt sorunu sorularıyla karşılaşan İmamoğlu, Kürt sorunu ile ilgili soru soran yurttaşa; “Benim işim değil, 6’lı masanın işidir” yanıtı verdi. Temaslar sırasında heyet içerisinde bulunan belediye başkanları ile yurttaşlar arasında da kısa sohbetler yaşandı. Ziyaret sırasında bir yurttaş heyette bulunan CHP’lilere; “Sizler belediye başkanısınız, geziyorsunuz, bizi ziyaret ediyorsunuz. Peki, bizim belediye başkanı nerede? Neden, kayyım atanıyor. Sizleri de halk seçmedi mi? Buradaki irade ile sizin oradaki irade arasındaki fark ne? 10 yıl önce Kılıçdaroğlu, buraya geldi ve miting yaptı. Mitingde, 30 kişi yoktu. Bugün ise kalabalık bir kitle var. Bunun kıymetini bilin. Cumhurbaşkanlığının yolu Kürtlerden geçer” dedi. 

Ziyaretin ardından heyet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için Van Ferit Melen Havaalanı’na gitti.

Editör: Haber Merkezi