ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, gündemdeki tartışmalara dair açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı adaylarına ilişkin kamuoyundaki tartışmalara gülüp geçtiklerini söyleyen Ağbaba, gönüllerinden geçen adayın ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu belirtti.

Gerçek Gündem'den Elif Ünsal'a konuşan Ağbaba, son anketleri değerlendirirken, “Tüm anketlere güvenmek mümkün değil. Aslında AK Parti, anketlere göre siyasi tavır alan ve manevralar yapan bir siyasi parti. Erdoğan’ın vermiş olduğu demeçler, attığı adımlar, söylediği sözler tamamen anketlere dayanıyor" dedi.

'BİZ 1-2 ANKETE BAKARAK DEĞERLENDİRMİYORUZ'

"Anketlerle iktidara gelen bir parti, anketlerin doğruluğunu kabul etmiyorsa burada AK Parti ya da Cumhur İttifakı açısından büyük bir sorun var demektir" diyen Ağbaba, "Biz ise 1-2 ankete bakarak değerlendirmiyoruz. Hem kendi içimizde yapmış olduğumuz anketler var hem de ortalama anketler göz önüne alındığında Cumhur İttifakı’nın Millet İttifakı karşısında olağanüstü bir oy kaybı olduğunu da görüyoruz. Bu dönemde anket yaparken insanlar çok da cesaretle cevap veremiyor. AK Parti'ye oy vermeyi düşünmeyen insanlar bazen korktukları için ‘AK Parti'ye oy vereceğim’ diyor. Kararsızlar ve AK Parti'ye oy vermeyi düşünmediği halde oy vereceğini söyleyen kitle AK Parti'nin oyunu biraz daha yüksek gösteriyor. Bence sandıktan çok daha farklı bir sonuç çıkacak” ifadelerini kullandı.

‘GENEL BAŞKANIMIZIN HER VASFI UYMAKTADIR’

Ağbaba, 2023 seçimlerinde adayın CHP’li olacağı iddialarıyla ilgili de şöyle konuştu:

“Bizim gönlümüzden geçen aday Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Biz Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını çok isteriz. Bizim Genel Başkanımızın her türlü vasfı cumhurbaşkanlığına uymaktadır. Kılıçdaroğlu hiçbir yolsuzluğa bulaşmamış, devleti bilen, ailesinden kimsenin kötü anılmadığı bir devlet adamıdır. Ancak kararı verecek olan altılı masadır. Altılı masanın kurulmasında ve bir arada kalmasında en önemli faktör de Kemal Kılıçdaroğlu’dur. Altılı masa, partilerin oy oranlarına bakılmaksızın bütün siyasi partilerin eşit anlamda temsil edildiği bir masadır. Tabii ki adayın CHP’li olması doğal, bu bağlamda adayın CHP Genel Başkanı olmasından daha doğal bir şey de yok. Ama tekrar söylemek isterim ki biz altılı masanın iradesine saygılıyız. Zaman zaman sağ ya da sol troller tarafından ortaya bazı isimler atılıyor, kamuoyu bu isimleri tartışırken biz bunlara gülüp geçiyoruz.”

'AKŞENERİN DE BÖYLE DÜŞÜNMESİ BİZİ MUTLU EDER'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığını destekleriz” dediği iddiasını da değerlendiren Ağbaba, “Biz memnun oluruz. Altılı ittifak bizim için önemli, biz altılı ittifaka saygılıyız. Meral Akşener’in de böyle düşünmesi bizi mutlu eder. Umarım diğer genel başkanlar da aynı düşünceyi paylaşır. Biz devleti bilen, Türkiye’nin huzuru için çalışacak, kavga değil hoşgörü isteyen, yolsuzluk değil dürüstlüğü savunan birinin cumhurbaşkanı adayı olmasını istiyoruz. Hiç kuşkusuz Türkiye’nin 13’üncü cumhurbaşkanı, Millet İttifakı’nın adayı olacak.” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Editör: Haber Merkezi