VAN - CHP’nin Van’da yapacağı 3 günlük çalıştay öncesi açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “İradenin, atanmış kayyımlara teslim edildiği bir düzeni kabul etmiyoruz” dedi. 

MA'nın haberine göre; Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Van’da yapacağı 3 günlük çalıştay öncesi Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun açıklamalarda bulundu. Van’daki bir otelde açıklama yapan Torun, kayyım politikalarına tepki gösterdi. 

‘PROVAKASYONLA KARŞI KARŞIYAYIZ’

Çalıştay öncesi kiraladıkları billboard sözleşmelerinin iptal edildiğini, toplantı yapacakları otelin sokağına AKP bayraklarının asıldığını söyleyen Torun, “Ayrıca bazı bölgelerdeki afişlerimiz sökülmeye çalışıldı. Ardından dün gece, toplantı otelimizin önünde, siyasi ahlakla bağdaşmayan bir provokasyonla karşılaştık. İktidar partisi mensupları, otelimizin önüne parti bayrakları asarak, bizleri tahrik etmeye çalıştı. Tek başına bu durum bile, iktidarın artık ne kadar aciz, ne kadar çaresiz olduğunu görmek açısından yeterlidir. Bu tahriklerin, bu baskıların hiçbiri, bizi asla yolumuzdan çeviremeyecektir” dedi. 

KAYYIMA KAYYIM ATANDI

Yerel yönetimlerin demokrasinin ana unsuru olduğunu söyleyen Torun, kayyımla yönetilen HDP’li belediyelere ilişkin ise şunları söyledi: “Van Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 3 yıldır, iktidarın atadığı kayyımlar tarafından yönetiliyor. Hatta 12 Mayıs’taki kararname ile mevcut kayyıma da kayyım atanmış durumda. Açıkça söylemek isterim ki; milli iradenin, atanmış kayyımlara teslim edildiği bir düzeni kabul etmiyoruz. Seçime girmenin serbest, kazanmanın ise yasak olduğu bir anlayışı reddediyoruz. Seçime katılmasında sakınca görülmeyen adayların, seçimi kazandıktan hemen sonra, haklarında bir yargı kararı dahi olmadan görevden alınmaları, millet iradesine darbe vurmaktır.”

Editör: Haber Merkezi