İSTANBUL – Cumartesi Anneleri, AKP’li Hayati Yazıcı’nın açıklamasına, “Susun Yazıcı, bari susun; hak ve özgürlüklerimiz gasp edilmişken bize demokrasiden, haktan, hukuktan bahsetmeyin!” diyerek yanıt verdi. 

İstanbul Galatasaray Meydanı’ndaki eylemleri 700'üncü haftadan beri yasaklanan Cumartesi Anneleri, AKP Genel Başkanı Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın yaptığı açıklamaya yanıt verdi. Cumartesi Anneleri Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Hayati Yazıcı’nın “Demokratik ülkelerde, her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır” sözlerini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı: “Öyleyse neden bu hakkımızı kullanmak istediğimizde hep polis şiddetine maruz kalıyoruz? Susun Yazıcı, bari susun; hak ve özgürlüklerimiz gasp edilmişken bize demokrasiden, haktan, hukuktan bahsetmeyin! 202 haftadır Galatasaray Meydanı neden polisin ablukasında o zaman? Neden kayıplarımız için bir araya geldiğimizde engelleniyoruz?”

Hayati Yazıcı, dün yaptığı açıklamada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin “Demokratik ülkelerde, her vatandaşın; kanunlar çerçevesinde gösteri yapma ve protesto etme hakkı vardır” ifadelerini kullanmıştı. ( JINNEWS )

Editör: Haber Merkezi