İZMİR - Deniz Poyraz davası için Aliağa Cezaevi Yerleşkesi’ne gelen onlarca yetki belgeli avukat ve yüzlerce izleyici içeri alınmazken, duruşma Poyraz ailesinin avukatları olmadan başladı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir il binasına silahlı saldırı düzenleyen ve Deniz Poyraz'ı katleden tetikçi Onur Gencer hakkında açılan davanın 7'inci duruşması, Aliağa Şakran Cezaevi Yerleşkesi’nde başladı.  

Yetki belgeli avukatlar cezaevi yerleşkesi içerisine alınmazken, heyetle görüşme yapmak isteyen dava avukatları da duruşma salonunun önünde bekletiliyor. Mahkeme heyeti ile görüşmek için yerleşke içerisine giren Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan ve dava avukatlarına salona girebilmek için ince arama dayatması yapıldı. Telefon ve bilgisayarlarıyla salona geçmesine izin verilmeyen avukatların, x-ray cihazından hiç ötmeden geçmeleri istendi. Bunu kabul etmeyen avukatlar ile dışarıda yerleşkeye girmeye çalışan avukatların bekleyişi sürüyor. 

SAĞKAN: ADİL BİR YARGILAMA OLMUYOR

Adliye önüne gelen TBB Başkanı Erinç Sağkan, açıklama yaptı. Duruşma salonuna sinyal vermeden girmelerinin beklendiğini kaydeden Sağkan, "Yani bir avukatın kemerine, ayakkabısına kadar aramak istiyorlar. Bunu kabul etmedik, edemeyiz. Bizler avukatlarız, bizler yargılamanın üvey evlatları değil asli kurucu unsuruyuz. Böyle bir itibarsızlaştırma çabasını kabul etmedik. Yargılama içerde devam ederken, bunun mücadelesini verdik. Daha sonra mahkeme başkanının kendi talimatı olmadığı yönünde bir ifade ile karşılaştık. İçeriye girebildik ancak öğrendik ki bir önceki celse verilen ve hukuki hiçbir geçerliliği olmayan yetki belgesiyle duruşmaya katılan avukatların kabul edilmeyeceği yönünde verilen karardan geri adım atılmayacağını öğrenince salonu terk ettik. Şu anda içerde bir yargılama yapılıyor ama avukatsız yargılama yapılıyor. Sadece bir tane sanık avukatı var. Bu şekilde yapılan bir yargılamanın sonucunda bunun adil bir karar olduğuna kamuoyunun inanması bekleniyor. Böyle bir yargılamayı kabul etmeyeceğiz. Bugün içerdeki mahkeme salonu maalesef ki Türkiye’de iktidarın istediği salondur” dedi. 

AVUKATLAR OTURMA EYLEMİNDE

Açıklamanın ardından avukatlar yerleşke önünde oturma eylemine başladı. Eylem sırasında sık sık "Deniz Poyraz isyanımızdır", "Şehid namırın" ve "Deniz Poyraz ölümsüzdür" sloganları atıldı. 

Eylem sırasında avukatların konuşmaları sürüyor. 

(Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi