HABER MERKEZİ - Maraş merkezli iki büyük depremde can kaybı artarken, binlerce kişi hala enkaz altında. MA Muhabirlerin bildirdiği deprem bölgesinde geceyi sokakta geçiren halk, destek alamadıkları yetkili kurumlar ile iktidara tepkili.  

Mereş Bazarcix (Pazarcık) ilçesi merkezli 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde yaşamını yitirenlerin sayısı 6 bini aştı. 3 ay OHAL bölgesi ilan edilen Mereş, Dîlok, Meletî, Semsûr, Riha, Amed, Kilis, Osmaniye, Adana ve Hatay'da enkaz altında hala binlerce kişi var. Kurtarma ekiplerinin yetersiz kaldığı deprem bölgesinde hala ulaşılmayan yerler bulunuyor. Muhabirlerimizin bildirdiği deprem bölgesinde halk geceyi sokakta geçirdi. Gece boyunca artçı depremler hiç durmadı.

08:49 - BAZARCİX’DA EKSİ 5 DERECE SOĞUKTA HALK SOKAKTA

Depremin merkez üssü Mereş'in Bazarcix (Pazarcık) ilçesinde başlarını sokacak bir baraka ve çadır bulamayan depremzedeler, eksi 5 derecede sokaklarda yaşıyor. Kimi bir ateşin etrafında, kimi kamyon kasasında, kimi yakıtı olmayan bir araçta, kimi ise enkaz altında kalan yakınlarının bulunduğu yerle bir olmuş binaların hemen yanında bekleyişini sürdürüyor. Geceyi sokakta geçiren aileler cenazelerini enkaz altından çıkaramadıklarını belirtiyor. 

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Deprem’de 5 bin 894 kişinin hayatını kaybettiği, 34 bin 810 kişinin yaralandığı açıklandı.

04:00 - Depremde yaşamını yitirenler, Adıyaman Devlet Hastanesi koridorlarında ve okul önlerinde bekletiliyor.

03:20 - Riha’da yaşamını yitirenlerin sayısı 95’e yükselirken 195 kişi de yaralandı.

Editör: Haber Merkezi