DERSİM - Dersim Belediyesi’nin düzenlediği Tarım ve Kooperatif Çalıştayı, çok sayıda kişinin katılımıyla başladı. 

MA'nın haberine göre; Dersim Belediyesi tarafından “Topraktan göğe yaşamın izinde” şiarıyla düzenlenen Tarım ve Kooperatif Çalıştayı başladı. Dersim Belediyesi Konferans Salonu’ndaki çalıştaya, birçok ekonomist ve tarım alanında uzman kişiler katıldı. Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Dersim Belediye Başkanı Mehmet Fatih Maçoğlu,  üretim alanından çalışmalara başladıkları ilk dönemlerde kooperatif çalışmalarının önünde ciddi engeller olduğunu, sebebinin ise,  sermayenin emeği kendi elinde tutma anlayışından kaynaklandığını belirtti. Maçoğlu, "Bir avuç kapitalistin milyonlarca insanı sömürmesine izin vermeyeceğiz. Birlikte başarabiliriz” dedi.  

ÇALIŞTAYIN KONU BAŞLIKLARI

Maçoğlu’nun konuşmasının ardından çalıştayda, iki gün boyunca “Kooperatifler ve ortak çalışma”, “Tohum ve tarım politikası”, “Kadın emeği ve kooperatifler”, “Gıda ve gıda politikaları”, “Yerel yönetimler ve kooperatifler” ile “Tarım politikaları ve krizler” konuları tartışılacak. 

VALİLİK KONUKLARA YER VERMEDİ 

Öte yandan çalıştay için il dışında gelenlerin kamu binalarından konuklamaları için valiliğe yapılan başvurunun, “Tadilat var” gerekçesi reddedildiği belirtildi. 

Editör: Haber Merkezi