İSTANBUL- İktidarın savaşları seçim stratejileri haline getirdiğini belirten DİB, “Savaşa karşı hayat konferansı” düzenleyeceğini duyurdu.

Demokrasi İçin Birlik (DİB), savaşa karşı 18 Aralık’ta yapacağı “Savaşa karşı hayat konferansı”na ilişkin yazılı açıklama yaptı. Savaşların dünyayı yıkıma uğrattığı ifade edilen açıklamada, savaşın toplumların ekmeğinden ve hayatlarından çaldığı belirtildi.

İktidarın savaşları seçim stratejisi haline getirdiği kaydedilen açıklamada, “Savaş politikalarına, derin yoksulluk koşullarında bütçenin ve kamu kaynaklarının savaş için harcanmasına itiraz ediyoruz. Savaştan zarar gören halkların, kadınlar, engelliler, emekçiler ve çocukların, LGBTİ+’ların, mültecilerin, her inanç ve kimlikten yurttaşların, yıkıma uğrayan doğanın sesini ortaklaştırmak, düşmanlığın değil, uluslararası dayanışmanın yolunu açmak için düzenlediğimiz Savaşa Karşı Hayat konferansına katılımınız savaşlara karşı ortak mücadeleyi güçlendirecek. Hayır yaşayacağız, eşit ve özgür yaşayacağız” denildi.

Konferans, Şişli’de bulunan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek. 

(MA )

Editör: Haber Merkezi