DİYARBAKIR- İSTANBUL- Diyarbakır'da Nagihan Akarsel’in katledilmesini protesto eden kadınlara polis saldırdı. Aralarında gazetecilerin de bulunduğu 5 kişiyi gözaltına alındı.

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentinde, Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve Jineoloji dergisi editörü akademisyen Nagihan Akarsel'e silahlı saldırı sonucunda öldürüldü. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kadın Meclisi, Süleymani’ye de uğradığı suikast sonucu katledilen Jineoloji Araştırmaları Merkezi üyesi ve editörü Nagihan Akarsel için alanlara çıktı.

Diyarbakır'da Nagihan Akarsel’in katledilmesini protesto edenlere polis engel oldu. Aralarında gazetecilerin de bulunduğu 5 kişiyi gözaltına alındı.

Akarsel’in öldürülmesini Diyarbakır’da protesto eden kadınlara göz yaşartıcı gaz sıkan polis, aralarında gazetecilerin de bulunduğu 3 kişiyi gözaltına aldı.

GÖZALTINA ALINANLAR YENİŞEHİR ŞEHİTLİK POLİS KARAKOLU'NA GÖTÜRÜLDÜ

Mezopotamya Ajansı muhabiri Eylem Akdağ ve Yeni Yaşam Gazetesi dağıtımcısı Azad Taşkın, Salih Sardu, Vedat Saçan ve Fermander Kardeş'i gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar Yenişehir Şehitlik Polis Karakolu'na götürüldü.

Yaklaşık üç saat polis ablukasında kalan eylemciler, avukatlar ve gazeteciler daha sonra alana gelen ve aralarında ÖHD Eş Genel Başkanı Bünyamin Şeker, Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren'inde olduğu avukat ve yurttaşların baskısı sonucu, ablukadan çıkartıldı. Ablukada çıkanlar, "Jin Jiyan Azadi" sloganı attı.

( Kaynak: Artı Gerçek )

Kadıköy'de Nagihan Akarsel eylemi: En az 30 gözaltı

Süleymaniye kentinde öldürülen Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi Nagihan Akarsel için Kadıköy’de protesto düzenlendi. Bir araya gelen en az 30 kadın gözaltına alındı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Kadın Meclisi ve Tevgera Jinen Azad (TJA), Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin Süleymaniye kentinde Gazeteci ve Jineoloji Editörü Nagihan Akarsel’in katledilmesini Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde protesto etti. Protesto eylemi başladığı anda polis herhangi bir uyarı yapmadan kadınları kalkanlarla çembere aldı. Polis, daha sonra gazetecileri de alandan zorla çıkardı. Gazetecilerin alandan çıkarılması ardandan kadınlar darp edilerek gözaltına alınmaya başlandı.

Darp edilen kadınlar “Jin Jiyan Azadi” sloganı ile polis müdahalesine tepki gösterdi. Protesto eylemi düzenlemek isteyen yaklaşık 30 kadın gözaltına alındı. Polisler, kadınların gözaltına alınması esnasında haber takibi yapan kadın gazetecilere de küfretti.

Protesto eylemi düzenlemek üzere operanın önünde gelen HDP Gençlik Meclisi üyeleri gözaltı işlemine tepki göstererek, Kadıköy sokaklarında yürüyüş düzenledi. Yürüyüşte, “Nagihan Akarsel ölümsüzdür” sloganı yanı sıra İran’da süren halk başkaldırısına dair de sloganlar atıldı. Gençler, sık sık “Biji Berxwedana Rojhilat” sloganı attı. ( Kaynak: MA)

Editör: Haber Merkezi