DİYARBAKIR - Nagihan Akarsel’in katledilmesine dair yapılan protesto eyleminde gözaltına alınan MA muhabiri Eylem Akdağ'ın da aralarında olduğu 6 kişi serbest bırakıldı.

Irak Federe Kurdistan Bölgesi’ne bağlı Süleymaniye kentinde silahlı saldırıya uğrayan Jineoloji Araştırma Merkezi üyesi ve editörü Nagihan Akarsel'in katledilmesini kınamak için dün Diyarbakır’da yapılan protesto eyleminde gözaltına alınan 6 kişi serbest bırakıldı. Hazal Park'ta yapılan açıklamada gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Eylem Akdağ, gazeteci Azat Taşkın, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Diyarbakır İl Başkanı Salih Sargın, Vedat Saçan, Fermander Kardeş ve Pehlivan Jiyan Şurzan, Yenişehir ilçesindeki Şehitler Polis Karakolu'na götürüldü.

6 kişi hakkında "2911 Sayılı Gösteri ve Yürüyüş Kanunu'na muhalefet etmek" ve "Örgüt propagandası yapmak" suçlamalarıyla işlem yapıldı. İfade işlemlerinde, "Kimin talimatıyla geldiniz?" sorusu ile "Şehid namirin" sloganının sorulduğu öğrenildi.  

6 kişi, saatler süren ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılmak üzere sağlık kontrolü için Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 6 kişi, buradaki işlemlerinin ardından gece 02.20’de serbest bırakıldı. 

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi