DİYARBAKIR - Diyarbakır Emniyeti’nin ablukasında, HDP Diyarbakır İl Başkanları Zeyat Ceylan ve Gülistan Atasoy ile DBP Diyarbakır İl Başkanı Hayretin Altun’un da aralarında olduğu en az 46 kişi gözaltına alındı

JINNEWS'in haberine göre; PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik 9 Ekim 1998’de startı verilen uluslararası komplonun 24’üncü yıldönümü dolayısıyla Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde Tevgera Jinên Azad (TJA), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP) öncülüğünde düzenlenecek yürüyüş için yüzlerce kişi bir araya geldi. 

Yürüyüşe Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUHAY-DER), Diyarbakır 78’liler Girişimi ile Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) üyeleri de katıldı. “Özgürlüğe Yürüyoruz" şiarıyla düzenlenen yürüyüş öncesi HDP’li milletvekillerinin de aralarında olduğu kitle cezaevi alt köşede toplandı.

Emek Caddesi’ne kadar esnafı ziyaret eden kitle, halkı yürüyüşe katılmaya davet etti. 

Emek Caddesi üzerinde bekleyenlerle bir araya gelen kitlenin yürüyüş yapması beklenirken polis kitleyi ablukaya aldı. Ablukaya alınan kitle tek tek gözaltına alınırken gözaltına alınan kadınlar, “İşkence var” diyerek duruma tepki gösterdi.  

46 kişi gözaltına alındı 

HDP Diyarbakır il eşbaşkanları Gülistan Atasoy ve Zeyyat Ceylan’ın da aralarında olduğu toplamda 46 kişi gözaltına alındı. 

Kitlenin bekleyişi sürüyor.

4 gazeteci gözaltına alındı

Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komplonun 24’üncü yıl dönümü dolayısıyla birçok kentte gerçekleştirilen eylemlere polis saldırdı. İstanbul ve Hakkari’deki polis saldırısında gazeteciler de hedef alındı. İstanbul’un Esenyurt ilçesinde haber takibi yapan Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirleri Esra Solin Dal ve Ömer İbrahimoğlu gözaltına alındı. Gazeteciler Kıraç Polis Karakolu’na götürüldü.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde ise MA muhabiri Mazlum Engindeniz ile JINNEWS muhabiri Rabia Önver gözaltına alındı.  

Editör: Haber Merkezi