HABER MERKEZİ - Mahmur’a yönelik saldırıların AKP-MHP Kürt düşmanlığının devamı olduğunu belirten DTK, kamuoyuna saldırılara karşı harekete geçme çağrısı yaptı. 

MA'nın haberine göre;Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Türkiye’nin Birleşmiş Milletler himayesinde bulunan Mahmur Mülteci Kampı’na yönelik Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) ile saldırısına ve Evizêt Abdullah Abid’in yaşamını yitirmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Mahmur Kampı’nın 1990’lı yıllarda devletin köy yakma politikaları sonucu Şırnak ve Hakkari’den göç etmek zorunda kalanların barınağı olduğu belirtilen açıklamada, “Mahmur Kampı, her ne kadar Birleşmiş Milletler himayesinde olsa da 3 yıldır KDP’nin ablukası, AKP-MHP’nin saldırıları altında. Birleşmiş Milletlerin, uluslararası güçlerin ve KDP, saldırılara sessiz kalarak, bir yandan onaylarken, diğer yandan suç ortağı olmaktadır” denildi. 

AKP-MHP’NİN KÜRT DÜŞMANLIĞI

AKP-MHP iktidarının içeride çoklu krizler sonucunda çöküş yaşadığı kaydedilen açıklamada, “AKP-MHP iktidarı Kürt düşmanlığı üzerinden krizleri aşmaya çalışıyor. Bu amaçla Güney Kürdistan’a saldırı başlattı ancak sonuç alamadı. Rojava işgali için Tahran’dan Soçi’ye çalmadık kapı bırakmadı. Her ne kadar işgal için onay çıkmasa da Rusya ve uluslararası güçlerin sessizliğiyle SİHA saldırılarını sürdürüyor” ifadelerine yer verildi. 

SALDIRILARA KARŞI HAREKETE GEÇME ÇAĞRISI

Federe Kürdistan Bölgesi, Kuzey ve Doğu Suriye, Mahmur ve Şengal’e yönelik saldırılarla Kürtlerin kazanımlarının hedef alındığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “AKP-MHP iktidarı bu saldırılarla Neo Osmanlı hayallerini gerçekleştirmeye çalışıyor. Mahmur’a yönelik son saldırı ve bir evin bombalanması, 90’lı yılların işgal zihniyetinin ve Kürt düşmanlığının devamıdır. DTK olarak bütün siyasi parti, sivil toplum örgütü ve oluşumlara çağrıda bulunuyoruz: Kürdistan halkı Mahmur halkının yanında olmalı, kazanımları korumalıyız. Uluslararası topluma, Birleşmiş Milletler, İnsan Hakları İzleme Örgütü, Türkiye halkları, demokratik güçler ve sivil toplum örgütlerini saldırılara karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi