İSTANBUL - EHP Gençliği’nin, “Göndereceğiz: Gençler Özgür, Üniversiteler Demokratik, Eğitim Parasız Olacak” sloganıyla gerçekleştirdiği konferansta buluşan üniversite öğrencileri, özerk, demokratik üniversite için mücadele yollarını tartıştı.

Emekçi Hareket Partisi (EHP) Gençliği, Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) kuruluş yıldönümü dolayısıyla dün (6 Kasım) Şişli’de bulunan Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde “Göndereceğiz: Gençler Özgür, Üniversiteler Demokratik, Eğitim Parasız Olacak” sloganıyla konferans gerçekleştirdi. Ülkenin farklı kentlerinden çok sayıda öğrencinin katıldığı konferansa, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk de katıldı. Konferansta buluşan gençler, kapitalizme karşı mücadelenin yöntemlerini konuştu. 

‘SÖZ, KARAR ÖĞRENCİLERİN’

Konferansın açılış konuşmasını yapan EHP Gençliği Temsilcisi Özlem Özdemir, "Gelecek mücadelemizle var olabilir. Genç kuşaklar üniversitelerde siyaseti tartışmalı. Nasıl ki söz, yetki, karar ve iktidar halka diyorsak; üniversitelerde de söz, yetki ve kararın öğrencilerde ve üniversite bileşenlerinde olmasını savunuyoruz. Bu sistemin sahiplerini hep birlikte gönderelim. Gelecek bizim olsun" ifadelerini kullandı.

Konferansta konuşan EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk ise, şunları belirtti: “Genç kuşaklar yeni şeyleri denemeye eğilimlidir. Ne zaman ki genç aydınlar işçi sınıfıyla birleşir o zaman devrime doğru ilerleyiş başlar.” 

Konferansta, şu başlıklar öne çıktı: 

* Göndereceğiz, gelecek sosyalizm olacak

* Kayyımlar gidecek, üniversiteler bizimle özgürleşecek

* Ezberci, elemeci eğitim sistemine son, çözüm bilimsel, politeknik eğitim 

* Gençliğe iş bulun ya da defolun

* Eğitimi kamulaştıracağız, parasız eğitim hakkımızı alacağız

* KYK borçları silinecek, paralı eğitim düzenine son verilecek

* Barınma haktır satılamaz

* Bireysel kurtuluş yalanlarına karşı yaşasın örgütlü mücadelemiz

* Genç kadınlar kampüsleri özgürleştirecek

* Eşit, parasız, bilimsel, anadilde eğitim

* Kapitalizm yaratıcılığın düşmanıdır

* Geleceğin işçi emekçileriyiz, işçi emekçi iktidarı için yürüyeceğiz

* Geleceği ve gezegeni kapitalizmden kurtaracağız.

Konferans, konuşmaların ardından değerlendirme toplantısıyla son buldu.

(MA )

Editör: Haber Merkezi