İSTANBUL- EHP İstanbul İl Örgütü’nün depremle ilgili yapmak istediği basın açıklamasına saldıran polis, EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk ve beraberindeki 30 kişiyi gözaltına aldı.

Emekçi Hareket Partisi (EHP) İstanbul İl Örgütü’nün depremle ilgili Şişli Cevahir AVM önünde “Deprem salladı rantçılar, müteahhitler, başkanlar, bürokratlar, patronlar yıktı, enkaz altındayız” şiarıyla gerçekleştirmek istedikleri basın açıklamasına polis müdahale etti. Müdahale sonucu EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk aralarında bulunduğu yaklaşık 30’a yakın parti üyesi polisler tarafından ablukaya alındı.

ABLUKA SONRASI GÖZALTI

Polis ablukasına tepki gösteren EHP Genel Başkanı Hakan Öztürk, “300 bin insan enkaz altındayken, 3 dakikalık basın açıklaması yapmak isteyenlere hiçbir anayasa karşı çıkmaz. Bu mesele burada bitmiyor. Depremle ilgili açıklama yapmamıza engel oluyorlar. İstanbul’da bizi yeni deprem bekliyor. Bu halkı susturacaksınız, ama yine tedbir alınmayacak. Müteahhitlere şu yasalara, yönetmeliklere uyacaksınız desek bu ablukadan güç alıp yine de uymazlar. Yine sizden cesaret alırlar” şeklinde konuştu.

Abluka içerisinde açıklama yapan Öztürk ve beraberindekiler daha sonra polisler tarafından gözaltına alındı. Öztürk ve beraberindekilerin Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldükleri öğrenildi.

Editör: Haber Merkezi