AMED - EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, polis baskınına uğrayan ve eş genel başkanı tutuklanan DBP Genel Merkez Amed İrtibat Bürosu’nu ziyaret etti. 

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, ayın 23’ünde polis baskınına uğrayan ve eş genel başkanı tutuklanan Demokratik Bölgeler Partisi’ne (DBP) dayanışma ziyaretinde bulundu. DBP Genel Merkez Amed İrtibat Bürosu’nda gerçekleşen ziyarette, Akdeniz ve beraberindeki heyeti DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ile Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk karşıladı. 

AKDENİZ’DEN ARJİN ARİN KİTAP SETİ 

Yapılan baskını ve tutuklamaları siyasi operasyon olarak değerlendiren EMEP Başkanı Akdeniz, kayyım atanmasıyla DBP’ye yönelik baskıların aynı amaç olduğunu söyledi. Kürt halkına yapılan saldırıların işçi sınıfının daha iyi görmesi gerektiğini dile getiren Akdeniz, “Şu ana kadar 200 bin işçinin grevi yasaklı, işçiler fiili OHAL’i kabul etmiyor greve devam ediyor ama bütün işçi sınıfı bilsin ki, DBP’ye yönelik bu abluka onların grevine konulan yasak aynı şeydir. Sayın İmamoğlu’na verilen siyasi yasak, belediye başkanlığının elinden alınmaya çalışılması, şimdi ‘terör’ soruşturması, aslında bunların hepsi iktidarın düne kadar Kürtleri, sosyalistleri, devrimcileri ‘terörist’ olarak gören yaklaşımının şimdi daha genişlemiş olduğunu gösteriyor” diye konuştu. Saldırılara karşı topyekun mücadele edilmesi gerektiğini belirten Akdeniz, dayanışma içerisinde olacaklarını vurguladı. Akdeniz, Sor Yayınlarından çıkan Arjin Arin’in kitap setini de tutuklanan DBP Eş Genel Başkanı Keskim Bayındır ve DBP Amed İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun’a gönderilmesi için bıraktı. 

3’ÜNCÜ YOL ÖNEMİ

AKP-MHP iktidarının Kürt sorununda çözümsüzlük dayatmalarından kaynaklı demokrasinin yerleşemeyeceğini ifade eden DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise, “Şimdi kayyum rejimi tüm ülkeye yayılmış ise, kendinden olmayan herkese kapısını çalıyorsa bunun aslında Kürtlere yapıldığında sessiz kalmaktan kaynaklıdır. Bugün tüm Türkiye’nin açık cezaevi haline dönüşmesi bunun sebebi tecride ses çıkarılmamasından kaynaklanıyor. Kürt siyasetçilerin tutuklanıp ceza alınmasına ses çıkarılmasında dolayı bugün diğer kesimlere de bu uygulanılıyor. Ama bu aşama da Emek ve Özgürlük İttifakı ve HDP’nin yaratmış olduğu 3’üncü yol siyaseti hepimizi yan yana getiren bir siyasetidir. 3’üncü yol siyaseti sadece partileri değil, toplamda bütün yan yana getiren bir siyasettir. Bu yolda Türkiye’nin demokratikleşeceğini inanıyoruz. Hep birlikte mücadele ederek kazanacağız. Dayanışma için teşekkür ederiz” dedi.

( MA )

Editör: Haber Merkezi